VIDEO: Marijan Knezović: Nikada nije lako zagovarati istinu

Gost talk showa Marija Vrankića “Dobar, loš, zao” bio je mladi student, a ujedno i aktivist, bloger, pjesnik Marijan Knezović.

Na početku svojih dvadesetih, a opet kao da je dugo vremena tu u javnosti. Za njega je govoriti istinu glavni motiv, a sam tvrdi kako to nikada nije lako, bez obzira jeste li na političkoj poziciji ili samo progovarate kao neovisan čovjek.

Za njega se sigurno ne može reći da je instant zvijezda, jer Marijana rado zovu svi mediji, bez obzira na predznak, a publika ga rado sluša.

“Smatram da je konzervativizam sam po sebi zanimljiva ideologija, jer se opire bilo kakvim naglim promjenama u društvu, što ima smisla. Bilo kakva tektonska promjena nije nužno korak naprijed, bez obzira koliko ona zvučala lijepo na prvi pogled. Trebamo imati na umu da su generacije živjele prije nas te da ima smisla i u njihovim postupcima”, oprezan je Knezović kod kvalifikacije o konzervativizmu, kakvim ga se inače smatra.

Iako SAD vidi idealom po pitanju nekih ljudskih sloboda i slobodnog tržišta, nema isto mišljenje o ambasadi te države u Sarajevu koja, po njemu, ne provodi američku politiku već ono što tzv. političko Sarajevo pokušava progurati.

“Pred nekoliko desetaka ljudi u Vijećnici Grada Sarajeva član SDP-a mi je rekao da ja ne mogu govoriti hrvatskim jezikom koji ne postoji niti da mogu biti Hrvat u BiH, već Bosanac i Hercegovac…”, dio je onoga što Knezovića smeta. Takve probleme najčešće adresira na političare i druge javne osobe koje imaju odgovornost za izgovorenu javnu riječ i djelovanje, nikako na bošnjački narod.

Također, bilo je riječi o ekonomiji, pravima žena i pobačaju te drugim temama. Emisiju u cijelosti pogledajte u prilogu.

NasaTV.ba