VIDEO: Marija Ćeškić o NDH, Anti Starčeviću i proračunu ŽZH

Gošća emisije “Politički kadar” na mostarskom Prvom tv bila je Marija Ćeškić, zastupnica HSP-a dr. Ante Starčević BiH u skupštini županije zapadno hercegovačke.

Podsjetimo, u ovoj skupštini većinu ima HDZ BiH i ovisno od onoga o čemu se glasa, HDZ-u se nerijetko pridruži još netko od zastupnika i ta većina postaje dvotrećinska.

Ćeškić je u emisiji govorila o sadašnjim aktualnim planovim nje kao zastupnice i stranke u cjelini, osvrnula se i na NDH i odnos prema prošlosti, govorila je o Anti Starčeviću kao jednom od (naj)važnijih ideologa u Hrvata. Na pitanje voditelja o tome smatra li NDH zločinačkom državom Ćeškić je kazala da su se dogodili neki zločini, no da to u biti nije zločinačka država. Na pitanje o smislu pravaštva danas, Ćeškić odgovara kako pravaštvo u bh Hrvata ima itekako smisla jer je hrvatski narod u BiH još uvijek ugrožen. Kazala je i to kako postoji mogućnost da postane predsjednica stranke, no da to prvenstveno ovisi o njenom privatnom životu.

Podsjetimo, Marija Ćeškić je nedavno postala aktualna i zanimljiva u medijima jer je predložila amandman na proračun županije o smanjenju plaća svim korisnicima proračuna u županijskim institucijama. Na taj način uštedio bi se znatan izvor sredstava, no, amandman je jednoglasno odbijen…