LJUBUŠKI – Proljeće je godišnje doba u kojem se u većem dijelu svijeta najviše radi na prometnoj infrastrukturi. Tako je i kod nas.

Naime, Ljubušaci zaduženi za održavanje lokalnih cesta s prvim danom proljeća “silovito” su krenuli u krpljenje lokalnih prometnica pa su tako posjetili i Šipovaču.

Iako je nekoliko dionica ceste kroz Šipovaču puno vode zbog obilnih padalina i mada mnogobrojne rupe na cesti koje su pod vodom nisu niti lako uočljive to nije smetalo odgovornima za održavanje cesta da se angažiraju oko betoniranja nekad asfaltne ceste. Jer, nema se vremena za dangubljenje.

Pripremljene 2-3 lopate, čizme i teretno vozilo s karoserijom betona kojeg nebo natapa kišom i sanacija je mogla započeti, piše Šipovača portal.

Nema valjka, nema mašine za rezanje, nema asfalta. Našim “cestarima” to nije ni bitno, oni su umjetnici sanacija lokalnih prometnica, a ionako već godinama cestu (neki će reći:”A i nas”) zapljuskuju betonom.

Ovom prilikom obaviještavamo vozače da ubuduće voze mnogo opreznije – i dalje je veliki broj rupa na cesti, a s ovom tzv. sanacijom nastale su i brojne izbočine od razbacivanja betona koji ionako prouzroči još veća oštećenja.

Za nadati se kako nam nikad više ovi i ovakvi “majstori” neće krpiti cestu, te da će oni koji su nam poslali njih i beton ubuduće održavati cestu kako to i priliči struci.

O kakvom se “saniranju ceste” radi pogledajte u video uratku:

SipovacaPortal.ba