ŠIROKI BRIJEG – Uz nova pojačanja, novog trenera i mladu momčad koja je spremna dokazati svoje košarkaško umijeće, ekipa HKK Širokog kreće u novu sezonu.

Direktor kluba Igor Jelčić, predstavio je novog trenera, kapetana, dvojicu novih igrača, te najavio nedjeljnu Memorijalnu utakmicu sa hrvatskim prvoligašem Jolliyem iz Šibenika, a koja će se igrati u spomen na osnivače, igrače i dijelatnike kluba prof. Stanka Jelčića Ćanku, Vinka Soptu Kiku, Vitomira Buntića i Jozu Soptu.

Predstavio je školu košarke ”Stanko Jelčić – Ćanka” koja je nedavno krenula s radom i koja nudi novim mladim košarkašima vrhunske uvjete za vježbanje uz stručne trenere.

hkksirokipress7102016-2

Novi trener seniora, Romeo Bilinovac, se zahvalio na ukazanom povjerenju, te između ostalog kazao kako mu je čast što će predvoditi ovaj veliki klub i veliku instituciju hrvatskog sporta u BiH.

Ljubav, čast i odanost

“Kad govorim o ljubavi, mislim na svoj tridesetogodišnji boravak u ovom klubu, što kao igrač, što kao trener, i u ovom trenutku to je prevagnulo da sam tu gdje jesam. Kad govorim o časti, mislim da ne postoji veća čast od ove, biti trener ove momčadi koja je u zadnjih 20 godina nadaleko i naširoko promovirala i ovaj grad i hrvatski narod iz BiH, na čelu kluba koji ima 18 trofeja u ovoj državi, na čelu kluba koji je pobjeđivao u velikim svjetskim i europskim metropolama. I kad kažem odanost, onda mislim na trenutak u kojem se klub nalazi, a to nije baš najsjajnija financija situacija, nismo više u situaciji da imamo velike proračune i da slažemo jake momčadi koje će biti konkurentne rezultatski u borbi za titulu, ali isto tako mislim da kad je ovaj klub u pitanju nema kalkulacija. Jednostavno, uzeo sam tu momčad i mislim da ćemo svi zajedno napraviti ono što nam je uprava stavila za cilj”, izjavio je trener Romeo Bilinovac.

hkksirokipress7102016-5

Novi kapetan Ivan Karačić nije krio svoje oduševljenje dodjelom kapetanske vrpce, kao i to povjerenje što mu je dao trener Bilinovac. Izrazio je zadovoljstvo što će biti vođa ovoj mladoj ekipi.

Dvojica novih igrača, Ante Đugum i Kevin Brown oduševljeni su ekipom i kazali su kako će sve od sebe dati da postignu onaj rezultat koji je pred nih stavljen.

Podsjetimo još jednom kako će se Memorijalna utakmica pod nazivom “Široki 2016” između Širokog i šibenskog Jollyja odigrati u nedjelju na Pecari, s početkom od 18.00 sati.

O svemu tome, pogledajte i poslušajte u ponuđenom video prilogu:

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info