VIDEO: Jubilarno deseto pojavljivanje Udruge “Utjeha” iz Širokog Brijega na Sajmu u Mostaru

MOSTAR – Jubilarni deseti put na Sajmu gospodarstva u Mostaru ove godine pojavila se Udruga “Utjeha” iz Knešpolja kod Širokog Brijega. Kao što je poznato riječ je o udruzi koja skrbi o osobama s posebnim potrebama, odnosno osobama ometenim u psihofizičkom razvoju. Povodom ovog njihovog jubileja svoje dojmove je u kratkom razgovoru za portal Dnevno.ba iznijela Tatjana Kosak, predsjednica Udruge “Utjeha”.

“Zajednički se ovom prilikom pojavljujemo s centrom ‘Los Rosales’ iz Mostara, te drugim sličnim udrugama, a sve s ciljem kako bi udruge ovakve vrste s prostora Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije na što bolji način promovirali i približili široj društvenoj zajednici” – kazala je za Dnevno.ba Tatjana Kosak.

“Los Rosales” je primjerice udruga koja je postojana nekih 20-tak godina, a s iznimnim rezultatima svoga rada može se pohvaliti i Udruga “Utjeha”.

“Ovdje na Sajmu izlažemo i rukotvorine koje su napravile osobe s invaliditetom, a iste se mogu pogledati i kupiti na našem štandu” – dodala je Kosak.

Prema njenim riječima prvog sajamskog dana za njihov štand je vladalo poprilično zanimanje, ponešto su i prodali, pa vjeruju da će ostvariti dobre rezultate i u preostale dane sajma.

Dnevno.ba