Nositelj liste Hrvatske demokratske unije Ivan Barać na Radioteleviziji Herceg Bosne predstavio izvod iz programa za Grad Široki Brijeg.

Između ostaloga kazao je kako se na listi Hrvatske demokratske unije BiH okupilo 20 mladih i obrazovanih Širokobriježana motiviranih željom da svoj grad učine boljim mjestom za živjeti.

Program je fokusiran na ostanku i opstanku mladih Širokobriježana na svom vjekovnom ognjištu ali nude i programska riješenja za ostale probleme koje tište njihove sugrađane.

U svom obraćanju javnosti iz programa izdvojio je potporu roditeljima za svako novorođeno dijete, kao i besplatne vrtiće za naše najmlade. Žele osigurati besplatne uđžbenike i prijevoz učenika, te dodijeliti stipendije studentima slabijeg imovinskog stanja i odličnima. Dodatna poticajna mjera za ostanak mladih je sufinanciranje prve stanbene nekretnine za mlade obitelji u iznosu od 200 KM po metru kvadratnome.

Posebno je istaknuo jednu točku svog programa, na kojoj počinju raditi odmah i neće se zaustaviti dok je ne ostvare: osnivanje otkupnog centra koji će otkupljivati sve autohtone proizvode, a koje Širokobriješko podneblje može obilato davati.

Na kraju predstavljanja programa Hrvatske demokratske unije uputio je rečenicu: “Mi mladi okupili smo se za BOLJI ŠIROKI, i zastrašujuće je ali OPSTANAK ili NESTANAK ” te pozvao svoje sugrađane da izađu na izbore i dadnu im svoju potporu, a zauzvrat garantiraju maksimum svoga znanja i umijeća u stvaranju boljih i sigurnijih uvjeta za življenje.