VIDEO: Gradac preokretom nad Dobrkovićima postao ovogodišnji prvak Hercegovine u malom nogometu

Gradac je prvak Hercegovine u malom nogometu. Prvaci Posušja u velikom finalu igranom u Širokom Brijegu pobijedili su domaćeg predstavnika Dobrkoviće s 3:1, te na taj način osvojili naslov najboljeg u 13. izdanju Lige Hercegovine, natjecanju deset gradskih i općinskih prvaka.

Tijekom utakmice na tribinama je vladala sjajna atmosfera, no bez nekih većih ispada, baš kao što ih nije bilo ni na samom terenu. Suparnici dosta ravnopravni, nekako i jedni i drugi pomalo bojažljivi u samom početku susreta, no kako je isti odmicao preuzimao se sve veći rizik, te su Dobrkovići nešto više od deset minuta prije kraja poveli zgoditkom prekaljenog malonogometnog golgetera Ive Solde.

Gračani se u završnici ipak vraćaju, Dominik Begić krade jednu loptu i idealno poslužuje Ivana Begića, ono što bi se reklo igrača iz sjene, ali kao što to nerijetko u nogometu biva upravo takvi kreiraju velike poteze u velikim utakmicama, pa je to bio slučaj i u ovom finalu pošto upravo Ivan Begić poravnava na 1:1 i vraća Gračane u igru.

Osjetilo se kao da su igrači Dobrkovića u šoku od primljenog zgoditka, a najbolji igrač Lige Hercegovine Dominik Begić to koristi i zabija gol za potpun preokret, odnosno vodstvo Graca 2:1. U završnih 10-15 sekundi finalnog dvoboja vidjeli smo najbolju obranu i najljepši gol na ovogodišnjoj Ligi Hercegovine.

Dobrkovići su pokušali doći do poravnanja igrajući s igračem vratarom, stvorili su stopostotnu priliku, međutim 12 sekundi prije kraja vratar Graca Mario Begić pravi obranu turnira i brani gotovo nemoguće.

Uslijedila je duga lopta na Veselka Begića koji u gotovo zadnjoj sekundi iz mrtvog kuta, okružen dvojicom suparničkih igrača, postiže nevjerojatan gol i postavlja konačnih 3:1. Za najljepši mogući kraj jedne ovakve malonogometne poslastice.

Zaslužena pobjeda prvaka Posušja, koji je igrao najljepši nogomet i ukupnom gol razlikom 11:2 ostvario tri pobjede u svoja tri nastupa na ovom završnom turniru, pa je nakon završetka dvoboja logično uslijedilo veliko slavlje igrača pobjedničke ekipe s njihovim navijačima, a kasnije se fešta preselila i na igralište Osnovne škole u Gracu gdje se ovaj veliki uspjeh slavio do dugo u noć.

U utakmici za 3. mjesto Dobro Selo je sa 6:3 pobijedilo ekipu Grude Centra, prema viđenom također posve zasluženo. Prvaci Čitluka su vodili s uvjerljivih 5:0, no Gruđani su se vratili u igru zahvaljujući hat-tricku Ante Ćorluke koji je zatim umalo zabio i četvrti gol što se ipak nije dogodilo. Dogodio se jedino crveni karton za najboljeg igrača Gruđana u toj završnici susreta, te gol najboljeg strijelca Lige Hercegovine Vedrana Marića za konačnih 6:3 u korist jako dobre ekipe Dobrog Sela.

Jabuka.tv