FOTO: Mili Marušić

ŠIROKI BRIJEG – Radnici, susjedi, gradonačelnik i ekipa samo su mogli stajati sa strane i promatrati vatrogasce kako gase požar koji guta u par minuta Stolariju iznad Širokog Brijega.

Naime, rano jutros nešto prije 6 sati, u naselju Oklaji u Širokom Brijegu, požar većih razmjera zahvatio je unutrašnjost objekta firme Stolarija Zovko, i velikom brzinom se proširio po prostorijama, i gutao sve što mu se na putu našlo!

Sreća u svemu je što nije bilo ljudskih žrtava ni ozljeđenih jer se radilo o dosta rizičnom poduhvatu gašenja, s obzirom kako se radilo o lako zapaljivom materijalu.

Vatrogasci iz Širokog Brijega i njihove kolega iz Gruda koji su im priskočile u pomoć, nakon skoro tri sata gašenja stavili su požar pod kontrolu, te trenutno se i dalje nalaze na mjestu požarišta, u dostavi vode pomoć su pružile i privatne cisterna, dok su djelatnici PU Široki Brijeg osiguravali područje i gdje je promet nekoliko sati za ostala vozila bio zatvoren u potpunosti.

Pričinjena je ogromna materijalna šteta, jer je doslovno sve izgorilo od radnih strojeva do materijala koji se nalazio u ovim prostorijama.

Iako ovo nije prvi požar koji je zahvatio ovaj objekt, isti je gorio i prije par mjeseci tj. 25. siječnja 2018. godine kada je pričinjena malo manja materijana šteta, ali je prostor ubrzo saniran i osposobljen.

Sve u svemu pitanje koje se nameće je tko je odgovoran ako se dogodi veće tragedija što u blizinama takvih objekata nema hidranata za vodu, tko se brine za osiguranje sigurnosti u takvim i sličnim objektima koji su rizični u smislu lakozapaljivosti ne samo za radnike, nego i za naseljeljena područja?

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info