VIDEO/FOTO: Posljednje okupljanje 64. generacije maturanata Gimnazije fra Dominika Mandića ispred škole na Brigu!

Gimnazija fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu ispratila je iz ove turbulentne školske godine 64. generaciju maturanata, njih ukupno 114!

Godina je bila posebna, i koju će uistinu pamtiti zbog situacije koja ih je zadesila sa “koronizacijom”, ali to ih niti malo nije spriječilo da do kraja uspješno završe svoje školovanje na Brigu, a koje će im zasigurno ostaviti lijepe uspomene na dane kada su kao jedno prolazili kroz sve dobre i loše trenutke.

Iako se nisu vidjeli skoro tri mjeseca koliko su još trebali zajedno u školskim klupama provesti, to nije bio razlog da se ponovno ne okupe ispred svoje Gimnazije i još jednom zajedno provesele i zabave, a ako je ovako veselo bilo danas (4.lipnja), možemo tek zamisliti kako će biti na maturskoj večeri.

Podsjetimo kako su nedavno iz Gimnazija fra Dominka Mandića u Širokom Brijegu potvrdili kako je u ovogodišnjoj generaciji širokobrijeških gimnazijalaca njih 14 oslobođeno je mature, a učenicom generacije proglašena je Jelena Čolak. Jeleni Čolak pripast će i novčana nagrada u iznosu od tisuću kanadskih dolara, dar zaklade Paškin zavjet iz Toronta.

Osim toga, za izniman uspjeh ravnatelj gimnazije Miro Bošnjak učenicima je uručio prigodne knjige, a Antonija Ivanković i Ana Sesar koje tijekom čitavog školovanja niti jedan sat nisu izostale sa nastave nagrađene su prigodnim nalivperom.

U školskoj 2019./2020. godini polaganja mature oslobođeni su Jelena Čolak, Lovro Kožul, Ana Sesar, Sarah Zovko, Karla Jelić, Marija Musa, Lucija Nogalo, Petra Batinić, Nika Gugić, Dora Paponja, Anica Kvesić, Mario Sesar, Luka Ćavar i Marija Pavković.

Zbog mjere zabrane okupljanja većeg broja ljudi na području ŽZH koja je u trajala i na dan 22. svibnja 2020. god kada se trebala održati i maturalna zabava za maturante Gimnazija, došlo je malo do pomutnje. Ali na sreću, ubrzo se pronašlo alternativno rješenje, tako da je ta posebna večer malo pomaknuta za 19. kolovoza 2020. I iskreno se nadamo kako neće biti nikakvih poteškoća da ju održe, i dostojanstveno se “oproste” on svoje generacije i svojih učitelja.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info