Igre graničara, poligonske utrke, gađanje čunjeva, vuča konopa i sve to na početku Prvog “Klanac festa” koji se od jutarnjih sati ovog ponedjeljka počeo održavati za učenike I. OŠ Široki Brijeg u Klancu.

Projekt koji su osmislili prof. Mara Bošnjak i Tomislav Ćavar sa kolegama i učenicima kojim bi obilježili završetak školske godine i svu školsku ekipu okupili na zajedničkom druženju i zabavi koja je isplanirana od jutarnjih, pa sve do kasnih noćnih sati.

Nakon zabavnog djela “Retro Olimpijade” koja je trajala od 10 – 13 sati, unatoč velikoj vrućini, učenici su se dobro zabavili i na kraju pokazali svojim učitelji kako su bolji od njih u disciplini potezanja konopa gdje su pobjednici ove discipline “razvukli” ih za manje od 5 sekundi, a na kraju ravnatelj škole Miroslav Bošnjak se odlučio hrabro “suprostaviti” svojim učiteljima kao “sam protiv svih” stao na jedan kraj konopa, a ostali na dugi, ali nije imao nikakvu šansu i učitelji nisu mu popustili, nego su sve u zabavnom tonu završili za manje od tri sekunde!

S obzirom kako se radi o prvom “Klanac festu” i radosti samih učenika što sudjeluju u ovome, ne sumnjamo kako će se tradicija nastaviti i narednih godina.

OSTALE “RETRO” FOTOGRAFIJE možete pronaći na službenoj Facebook stranici portala MTV.ba:

Nakon “Retro Olimpijade” svi su otišli na jedan kraći zasluženi odmor do nekih 18 sati za kada je predviđen posljepodnevni dio programa “Foto i Art”, nakon toga kazališne predstava, recitacije i film. Da bi kao “šlag na tortu” večer se završila koncertom učenika.

Sada vam donosimo jedan dio ove fenomenalne “Retro Olimpijade”

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info