VIDEO – FOTO: Novi detalji oko BMW-ovog revolucionarnog koncepta

Napravljen je u čast 100 godina postojanja BMW-a te pokušava dati uvid u ono što možemo očekivati od bavarskog proizvođača u bližoj i daljnjoj budućnosti.

Nakon stoljeća ispunjena mnoštvom legendarnih modela, BMW nam daje do znanja da i narednih sto godina od njih možemo očekivati samo najbolje. Vision Next 100 Concept je previše futuristički nastrojen da krene u proizvodnju u bliskoj budućnosti, ali nam daje znakove za stvari koje dolaze. Već 2021. godine možemo očekivati autonomnu perjanicu “iNext” koji će u potpunosti biti električni.

bmw100 322017 2

Kako bi se planovi ostvarili, BMW će početi s izgradnjom istraživačkog centra u Unterschleissheim-u u blizi Münchena. Tamo planiraju zaposliti više od 2,000 ljudi koji će raditi na usavršavanju autonomne tehnologije. Za iduću godinu su najavili i testiranja “visoko-automatiziranih vozila” na javim prometnicama unutar gradova.

Ono čega se mnogi entuzijasti plaše je izjava da će do 2020. godine svi BMW modeli biti elektrificirani, a njihov plan kreće ove godine. BMW bi mogao tako postati ultimativni samo-vozeći stroj. Budućnost se sve više okreće struji, a mnoge je strah da će biti samo par modela čiji će motor s unutarnjim izgaranjem uspjeti preživjeti. Zamislite, M odjel postane iM odjel i svi modeli koje smo dosad voljeli postanu električni. Duboko se nadamo da neće biti tako te da će se svi modeli nastaviti “normalno” proizvoditi.

bmw100 322017 3

Dodavanjem plug-in hibridnih automobila također bi trebali proširiti “iPerformance” portfolio, koji je nedavno dobio novog člana u obliku modela 530e.

bmw100 322017 4

Kako bi što bolje doživjeli i upoznali Vision Next 100 Concept, BMW je objavio video virtualne stvarnosti gdje se možete ručno kretati u 360 stupnjeva. Za uživanje u punoj interaktivnosti koju pruža isječak, potrebna je YouTube aplikacija za Android uređaje ili putem Google Spotlight Stories aplikacije za iOS i Android.

Ako ste za računalom, odmah uživajte i slobodno zakoračite u novu budućnost BMW-a.

Automobili.hr