VIDEO – FOTO: Najbolji sportaši Širokog Brijega u 2016. godini 1.Dio

U ponedjeljak navečer u hotelu “Park”, u organizaciji Športskog saveza Grada Širokog Brijega održan je tradicionalni izbor najuspješnijih športaša, športašica i momčadi Grada Širokog Brijega za 2016. godinu. Izbor najuspješnijih su izvršili Ocjenjivački sud prema Pravilniku za izbor najuspješnijih športašica, športaša i momčadi za 2016. godinu.

 

sportaši20217_8

Prije same svečanosti dodjele priznanja nazočnima su se obratili Ivan Zeljko, predsjednik Športskog saveza Grada Širokog Brijeg, i Miro Kraljevć, gradonačelnik Širokog Brijega. Između ostalog Kraljević se u svom obraćanju zahvalio svim športašima zbog njihovih doprinosa za razvoj športa, kao i gospodarstvenicima koji uspješno stoje iza klubova i pojedinaca.

NADA GODINE (do 14 godina – djevojčice)

Klara Ivanković (Karate klub Široki Brijeg)

Klara Ivanković rođena je u Mostaru 4.12.2004.g. Počela se baviti karateom 2012.g. U K.K. Široki Brijeg. Prvo mjestu VI. kolu lige Hercegovine u Širokom Brijegu, zatim dvije zlatne medalje na turniru u Širokom Brijegu i dvije brončane na turniru u Ljubuškom i Mostaru. Najbolje rezultate 2016. ostvarila osvojivši 2 zlatne medalje te 3 brončane u Ligi Hercegovine te drugim međunarodnim natjecanjima.

NADA GODINE (do 14 godina – dječaci):

Petar Zovko (Nogometni klub Široki Brijeg)

Član je NK Široki Brijeg 8 godina. Bio je pozivan na kampove u reprezentaciju “U” 15 BiH kod izbornika Zorana Erbeza. Prošle godine proglašen je za najboljeg vratara u svojoj kategoriji. Učenik je prvog razreda Gimnazije u Širokom Brijegu.

NAJUSPJEŠNIJA KADETKINJA (14-16 godina)

sportaši20217_1

Marija Širić (Hrvatski cheerleading klub Široki)

Na Državnom prvenstvu BiH s partnerom Paul Filip Palcem osvaja prvo mjesto i zlatnu medalju, da bi na Europskom prvenstvu u Beču osvojili treće mjesto i brončanu medalju. Njihova medalja osvojena na Europskom prvenstvu je prva osvojena medalja u povijesti ovoga sporta u Bosni i Hercegovini te je isto upisana u registar medalja Europskog cheerleading saveza. Uz ove postignute rezultate sa svojom ekipom osvojili se pregršt medalja na raznim drugim natjecanjima.

NAJUSPJEŠNIJI KADET (14-16 godina)

sportaši20217_2

Jure Planinić ( Hrvatski košarkaški klub Široki)

Jure planinić rođen je 18.ožujka 2000. godine u Mostaru. Košarku je počeo igrati u Širokom na nagovor starijeg brata Darka, nekoć prvog centra Širokog i ABA lige, te hrvatskog reprezentativca.

Već u predkadetskoj konkurenciji odskakao je od vršnjaka, a danas je praktično član kadetske juniorske i seniorske momčadi Širokog II. U juniorskoj konkurenciji jedan je od najboljih u dresu Širokog, dominira i u Prvoj ligi Herceg-Bosne igrajući za Široki II.

Jure je također kadetski reprezentativac Hrvatke. S reprezentacijom Hrvatske prošle godine osvojio je četvrto mjesto na Europskom prvenstvu u Poljskoj.

PRIZNANJE POBJEDNIKU MNL MZ ŠIROKOG BRIJEGA ZA 2016.g

sportaši20217_3

Priznanje za MZ Ljubotoć

NAJUSPJEŠNIJA SPORTAŠICA – JUNIORKA

sportaši20217_4

Gabrijela Begić (Karate klub Široki)

Gabrijela Begić je u izboru za najuspješnijih sportaša Širokog Brijega za 2013. godinu bila oroglašena najuspješnijom kadetkinjom (14.-16 god.), a u 2015. najuspješnijom sportašicom juniorkom. U 2016. godini je osvojila drugo ekipno mjesto na prvenstvu Bosne i Hercegovine, drugo mjesto na međunarodnom turniru Ilidža Open, treće mjesto na međunarodnom turniru Rama Open, prvo mjesto na Ligi Hercegovina, a nastupila je na Balkanskom prvenstvu za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠ – JUNIOR

sportaši20217_5

Mateo Drežnjak (Hrvatski košarkaški klub Široki)

Mateo Drežnjak rođen je 8.ožujka 1999. godine u Mostaru, zajedno s bratom Darijom počeo je trenirati karate. Za vrijeme jednog nastupa u Rami obojicu je zapazio trener mlađih uzrasta HKK Široki Romeo Bilinovac i pozvao ih da se okušaju u košarci. Obojica su prihvatila poziv i danas su prvotimci HKK Široki.

U sezoni 2015/16. počeo je igrati za seniorsku momčad, a u sezoni 2016/17. član je udarne petorke prve momčadi. S jakim žarom igra subotom utakmice za mlade momčadi Širokog, a nedjeljom za drugu momčad kluba. Dobre igre bile su preporuka za poziv u mlađe izabrane vrste Hrvatske. Danas je juniorski reprezentativac Hrvatske i velika perspektiva HKK Široki.

NAPOMENA: Tijekom srijede (22.veljača), donosimo drugi nastavak videa sa izbora najuspješnijih športaša, športašica i momčadi Grada Širokog Brijega za 2016. godinu.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info