VIDEO: Elmir Pilav – “Odmah nakon utakmice na Pecari na kojoj sam nazočio, pokrenuli smo disciplinski postupak”

Gost Pressinga na televiziji N1 bio ispred Nogometnog saveza BiH Elmir Pilav, koji je govorio o posljednjim aferama u domaćem nogometu.

Izvršni direktor Sektora za Sport u Nogometnom saveza BiH Elmir Pilav je kazao da je afera o namještanju utakmica u Premijer ligi BiH bacila mrlju na sve lijepo što se dešavalo u NS BiH.

“Afera o namještanju utakmica je bacila mrlju na sve lijepo što se dešavalo u Nogometnom savezu. Mi smo po dobivanju dopisa i snimka od Olimpica pokrenuli internu istragu. U toku je saslušanje svih službenih osoba i imena koja se spominju u snimci. Sigurno da i ljudi koji namještanjem rezultata preko kladionica imaju svoj udio u tome. Po dobivanju određenih informacija, oni dobivaju saznanja na sumnju u ishod određene utakmice. U proteklim godinama smo imali ukupno pet ili šest tih slučajeva”.

Pilav o igračkom kadru Širokog Brijega

“Mislim da je točan podatak da u Širokom Brijegu nikada nije igrao nitko ko nije katolik. Mislim da nema takvih slučajeva u drugim klubovima i sportovima širom BiH”

Suđenje na susretu Radnik – Zrinjski?

“Mi smo imali loše suđenje u Bijeljini. Bilo bi nekorektno reći da se sve svelo na jednu utakmicu gdje je sudac Bandić pokazao lošu izvedbu. Odbor za suce je analizirao tu utakmicu i donio odluku da se skine sa rasporeda suđenja za narednu sezonu. U pravilniku o radu Odbora za suce bitno je da suci i ekipa koja igra ne dolaze iz iste županije. Grude ne pripadaju istoj teritoriji kao Zrinjski”.

Utakmica između Širokog Brijega i Sarajeva u finalu Kupa BiH je podigla veliku prašinu u javnosti zbog ponašanja navijača Širokog. Pilav je kazao da je prisustvovao toj utakmici.

“Bilo je veoma mučno biti na toj utakmici. Mi smo odmah nakon te utakmice pokrenuli disciplinski postupak protiv Širokog Brijega i odlučeno je da se kazne najvećom kaznom u povijesti bh. nogometa”.

N1.ba