VIDEO: Prije dvije godine u Širokom Brijegu održan jedan od najljepših kulturnih događaja

Doista prekrasan kulturni događaja u Širokom Brijegu nakon dugo vremena zbio se točno prije dvije godine u dvorani Zavoda Svete Obitelji na Puringaju, koji je priredila Glazbena škola Široki Brijeg, obilježavajući 40. godišnjicu svoga rada.

Sama manifestacija je počela u 18 sati premijernim prikazivanjem dokumentarnog filma o glazbenoj školi Široki Brijeg pod nazivom ”Da Capo”, redatelja Zdenka Jurilja.

Nakon dokumentarnog filma, uručene su posebna priznanja svim dosadašnjim ravnateljima – Mirku Kraljeviću, Ljubi Begiću, časnoj sestri Katarini Janji Petković i sadašnjoj ravnateljici Tonćiki Kolobarić, te poznatim hrvatskim glazbenicima Meri Cetinić i Ivanu Mikuliću. Posebno priznanje su dobili su i predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević koji se nazočnima obratio prigodnim riječima čestitajući vrijednu obljetnicu.

Nakon dodjela priznaja uslijedio je koncernti spektakl koji će se još dugo pamtiti i ostati u sjećanjima učenika glazbene škole, kao i svim gostima koji su došli na ovaj koncert. Svečanost je otvorio djevojački zbor Glazbene škole Široki Brijeg, a nakon toga poznata glazbenica Meri Cetinić je uz pratnju djevojačkog zbora nastupila s pjesmom “Zemlja dide mog”, gdje se na početku nastupa zhvalila glazbenoj školi i čestitala im na ovom jubileju.

Zatim je uslijedio redom nastup učenika osnovne i srednje Glazbene škole Široki Brijeg gdje su nastupili: Tea Jelić i Matea Kolobarić, Nikolina Šušak, Antonija Vukšić i Ana Ćavar, Martina Ivanković i Luka Kraljević, Mateja Milićević, Katarina Mandić i Milka Leko, Ante Slišković, Lucija Zovko, Stipe Iličić i Ivana Hrkać, Nikolina Vukoja.

Ivan Mikulić koji je i sam bivši učenik škole i koji je vrhunac svoje karijere imao predstavljajući Hrvatsku na Euroviziji 2004. godine nije krio svoje oduševljenje dolaskom “među svoje”. On je upotpunio ovu večer skladbom Puccinijeve arije “Nessum dorma” koju je izveo uz pratnju Djevojačkog zbora i orkestra pod vodstvom Joška Sliškovića.

Pri samom završetku koncerta, pod vodstvom dirigenstke palice Joška Sliškovića i Marije Čolak uz pratnju Djevojačkog zbora i orkestra otpjevana je skladba od Jakova Gotovca “Ero s onoga svijeta”.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info