Na Trgu širokobrijeških žrtava u sklopu obilježavanja „Dana sjećanja na pobijene franjevce i puk“, položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve pobijene franjevce i puk.

Vijence su položili izaslanstva Grada Širokog Brijega: gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, predsjednik Gradskog vijeća Široki Brijeg Vinko Topić i predsjednik Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta Širokog Brijega Pero Kožul; Županije Zapadnohercegovačke: predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, predsjednik Skupštine ŽZH Ante Mišetić i fra Miljenko Mića Stojić, vicepostulator „Vicepostulature postupka mučeništva fra Leo Petrović i 66 subraće“; Izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora: član Predsjedništva HNS-a i ministar branitelja ŽZH Mladen Begić, voditelj Odjela za Drugi svjetski i Domovinski rat HNS-a Ilija Vrljić i ispred Hrvatskog memorijalno – dokumentacijskog centra Hrvoje Mandić.

Nazočili su i predstavnici gradske i županijske izvršne i zakonodavne vlasti, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Organizator je Povjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta II. svjetskog rata i poraća Široki Brijeg.

Nakon intoniranje himne „Lijepa naša“, fra Miljenko Mića Stojić, vicepostulator „Vicepostulature postupka mučeništva fra Leo Petrović i 66 subraće“, predvodio je molitvu za sve žrtve.

Općinsko vijeće Širokog Brijega je 23. veljače 2012. donijelo odluku da se 7. veljače obilježava kao „Dan sjećanja na pobijene franjevce i puk“, dok je taj dan Županija Zapadnohercegovačka 2014. godine proglasila kao „Dan sjećanja na žrtve komunističkog zlosilja“.

Grad Široki Brijeg