Home Ostale rubrike Auto - Moto VIDEO: Damir – Daka Ljubić automobilistički as iz Širokog Brijega

VIDEO: Damir – Daka Ljubić automobilistički as iz Širokog Brijega

0
VIDEO: Damir – Daka Ljubić automobilistički as iz Širokog Brijega
FOTO: Mili Marušić

ŠIROKI BRIJEG – Najpoznatiji hercegovački automobilist zadnjih desetak godina Damir – Daka Ljubić iz Širokog Brijega koncem prošlog mjeseca ostvario je novi veliki uspjeh pobijedivši u Beogradu na Prvenstvu Centralno-europske zone. Po povratku u Široki Brijeg proslavio je ovaj rezultat, te smo tom prigodom obavili jedan razgovor sa “Šampionom sa Širokog Brijega”.

“Veoma sam zadovoljan nastupom na beogradskom Ušću gdje sam pobijedio u natjecanju za Prvenstvo BiH, a samim time priskrbio zlatnu kacigu budući da sam treći put uzastopce državni prvak. Kao sportašu i čovjeku to mi jako puno znači” – nije Ljubić krio prve dojmove po povratku u rodno mjesto.

U Beogradu je sve proteklo u najboljem mogućem redu. Sa svojim BMW-om, koji je uistinu pravi ljepotan, plijenio je pozornost tisuća okupljenih gledatelja.

“Lijepo su nas dočekali, a ta staza je inače specifična jer se vozi kroz grad i samo natjecanje prati 30-40, pa po nekim procjenama čak i 50 tisuća gledtelja. Tu vas najmanja pogreška može jako puno koštati. Vozila su se 22 kruga, a kao što rekoh doček i organizacija su bili vrhunski. U mojoj diviziji, a to je diviziji 4, završio sam kao prvi u konkurenciji 17 vozača. Taktički sam trku odradio odlično i u samoj završnici osvojio prvo mjesto” – prepričava nam Ljubić.

Još u 90-tim godinama imao je želju baviti se ovim zahtjevnim sportom, no nije baš bilo nekih mogućnosti. Ipak, krenuo je u AMK “Rebac” iz Čapljine, a prvi značajniji uspjeh polučio je 2008. godine osvojivši drugo mjesto u Prvenstvu BiH u brdskim trkama.

“Titulom državnog prvaka prvi put sam se okitio 2010. godine, a već naredne 2011. godine postao šampion na kružnim trkama vozača s prostora bivše Jugoslavije. Moram navesti 2013. godinu kada smo mi u Širokom Brijegu organizirali prvenstvenu brdsku trku koja je na kraju sezone bila službeno proglašena najboljom trkom te godine u Bosni Hercegovini. Prvakom države na kružnim trkama postao sam 2015. godine, te taj uspjeh ponovio i 2016., kao i sada 2017. godine što znači da sam si priskrbio zlatnu kacigu budući da sam tri godine uzastopce prvak” – kaže za Dnevno.ba Damir – Daka Ljubić.

Ovom prilikom on se zahvaljuje i svojim sponzorima, jer kako kaže ovo je skup sport i bez pomoći dobrih ljudi i prijatelja sve bi to teže išlo. Obitelj mu je ipak na prvom mjestu.

“Sinovi, supruga, sada i unuče, moj su najveći motiv što se bavim ovim sportom. Dakako, oni su mi i najveća podrška i njima posvećujem sve svoje titule, uspjehe…”.

NO, ovaj zadnji naslov i pobjedu u Beogradu posvetio je još nekome:

“Ovaj zadnji uspjeh posvećujem ulici Nikole Šubića Zrinskog. Svi koji me prate znaju što je sve tu bilo ovih zadnjih 27 godina, odatle sam krenuo u profesionalni automobilizam i zato je ova titula u prvom redu za sve njih” – kazao je Ljubić na kraju razgovora.

Danijel Ivanković / Dnevno.ba