FOTO: Mili Marušić

Na prosvjedu Sindikata djelatnika MUP-a Županije Zapadnohercegovačke u srijedu prosvjednicima se nije obratio nitko od predstavnika Vlade. Dan poslije predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić je komentirao zahtjeve prosvjednika.

Sindikat je prosvjedovao zbog osnovne plaće njihovih članova koja je znatno manja od zaposlenika u javnim ustanovama te zbog odnosa Vlade iz koje im se nitko nije obratio još od lipnja. Ni na prosvjedu u srijedu nije bilo predstavnika tamošnje Vlade.

Ćosić je poručio kako se radi o paradoksalnom zahtjevu. S jedne strane, sindikat policije traži poštivanje kolektivnog ugovora, a s druge izjednačavanje kolektivnog ugovora s drugim državnim službenicima i namještenicima, primjerice iz područja prosvjete.

Ćosić je naglasio kako se slaže da bi svi namještenici trebali imati usklađen koeficijent, osnovicu te sam iznos plaćanja. Dodao je da je potreban dijalog kako bi se stiglo do rješenja.

Sindikat je dao rok Vladi do petka za ispunjenje njihovih zahtjeva. Ako se uvjeti ne ispune, u ponedjeljak se pokreće procedura štrajka i djelatnici kreću u nove prosvjede. U Vladi su nam kazali kako je takav stav sindikata neprimjeren za bilo kakav javni dijalog.

NasaTV.ba