VIDEO: Branko Karačić – “Nisam mogao reći ‘ne’ Širokom u jednoj složenoj situaciji”

ŠIROKI BRIJEG – Branko Karačić, koji je „Plavo-bijele“ već vodio u sezoni 2011./2012., i službeno je predstavljen na današnjoj presici kao novi šef stručnog stožera NK Široki Brijeg. Potpuno svjestan trenutačne situacije i onoga što se od njega očekuje Karačić je odmah u uvodu istaknuo:

– Znate što meni znači Široki Brijeg. Široki me je trebao i Branko Karačić se vratio u Široki. Nisam mogao reći ‘ne’ Širokom u jednoj složenoj situaciji. I ne bojim se izazova.

branko-karačićnkširoki1272016-2

Kada je, pak, o ciljevima u novom mandatu riječ, Karačić također nije okolišao:

– Momčadi nedostaje pozitivne drskosti, premekana je, nježna već dvije godine. I, da se ne lažemo, Široki Brijeg u zadnje dvije godine nije baš u bajnoj poziciji što se rezultatskih ostvarenja tiče. Dakako da je sada prvenstveno na meni da to sve promijenim i vjerujem da će Široki Brijeg doći na ono što svi želimo. Odnosno, da budem još konkretniji, sve osim plasmana u Europu je nesupjeh, ali bilo bi još ljepše da iznenadimo i dođemo do jednog trofeja. Zrinjski, Sarajevo, Željo, Sloboda i Radnik moraju računati na nas.

Sportski direktor Dalibor Šilić dometnuo je da će ostatak stručnog stožera ostati nepromijenjen, a da su do kraja prijelaznog roka, pa i nakon toga, moguće određene promjene u igračkom kadru. Također, i da je potrebno što prije iza sebe ostaviti neuspjeh protiv Birkirkare, uz uvjerenje „da će naš novi trener ostvariti cilj – sami vrh Premier lige BiH“.

SirokiBrijeg.info