ŠIROKI BRIJEG – “Plavo-bijeli” nisu uspjeli doći do željenog rezultata u prvoj utakmici protiv Birkirkare. A nakon prvih desetak minuta izgledalo je kako bi Maltežani mogli pretrpjeti težak poraz na Pecari. Naime, Ćorić je u 2. minuti uzdrmao vratnicu, a pet minuta potom Baraban je poslao loptu preko grede potpuno neometan sa samo sedam-osam metara.

Gosti su potom nagovijestili da ipak neće biti lagano, Plut je iz jedne kontre u 13. minuti pogodio vratnicu. Hladan tuš stigao je u 15., kada je nakon ubačaja iz kuta, na drugoj vratnici ostao sam Attard i doveo goste u vodstvo – 0:1.

FOTO: Mili Marušić

Nestalo je nakon toga igre, Široki je imao posjed, ali ne i velike prigode osim Brekalova pokušaja u 39. minuti kada je šputirao glavom, a obrana gostiju očistila sa crte. Pritisak je ipak urodio plodom u smiraj prvog dijela – Marković je ubacio, Ivanković se dobro zagradio, a Baraban s desetak metara pospremio loptu u sam kut Koprićevih vrata – 1:1.

FOTO: Mili Marušić

U nastavku je očekivano ušao Wagner, međutim ni kod njega nije bilo preciznosti u 48. i 54., a potom i u 66. minuti kada je pokušao atraktivno glavom. Crnova je u izglednoj situaciji desetak minuta kasnije spriječio Koprić, bilo je potom i panike u gostujućim redovima. Rezultat se, međutim, nije promijenio, a zadnju prigodu na utakmici propustio je Wagner, ili bolje reći Koprić je fenomenalno obranio njegov udarac glavom u 87. minuti.

Ostalo je, dakle, 1:1, rezultat kojim, kako je kazao na konferenciji za novinare, Musa nije zadovoljan, ali i dalje drži da su izgledi za prolaz 50:50.

NK Široki Brijeg