VIDEO: 20 godina uspješnog rada i ponosa Hercegovine – KUD Mokro iz Širokog Brijega

KUD Mokro iz Širokog Brijeg proslavio je ove nedjelje u dvorani Zavoda Svete obitelji u Širokom Brijegu svojih 20 godina uspješnog postojanja. 20 godina predstavljanja kulturne baštine ovoga kraja, 20 godina ponosa Bosne i Hercegovine.

FOTO: Mili Marušić

Koncert pod nazivom “Srcem tkano, s ljubavlju vam dano” predstavio je svojevrstan presjek dosadašnjeg rada u više sekcija, od onih najmanjih do starijih članova koji su uistinu imali što pokazati brojnim gledateljima koji su im došli dati podršku i zahvalu na njihovu postojanju. A posebnu čar samom koncertu dali su i legendarni “Mokarski tamburaši” koji su ponikli iz KUD-a Mokro.

Prema riječima predsjednice društva Slavice Ćužić puno uspješnih nastupa zabilježilo je društvo u svojem dvadesetogodišnjem radu.

Proputovali smo Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku uz duž i poprijeko. Uspješni smo bili na Susretu čuvara hrvatske etno baštine u Njemačkoj gdje smo 2018. godine pobrali nagradu za najbolju koreografiju, a članica našeg društva proglašena je najljepšom djevojkom u narodnoj nošnji. Bili smo sudionici Đakovačkih vezova, Vinkovačkih jeseni i brojnih smotri u Bosni i Hercegovini, istaknula je Ćužić dodajući kako je svaki nastup jednako važan jer nosi odgovornost predstavljanja svoje kulturne baštine na najbolji način.

Ana Ćeškić, voditeljica društva, naglasila je kako su pripreme za ovaj koncert počele još početkom prošle godine, a da u samoj pripremi programa sudjeluju svi članovi društva,svaki na svoj način.

Posebno smo ponosi na našu dječju skupinu koja će dati poseban pečat samom programu. Pripremili smo program koji će sve gledatelje pjesmom plesom i narodnim nošnjama provesti različitim krajevima Bosne, Hercegovine i Hrvatske, kazala je Ćeškić.

Podršku koncertu dali su Federalno ministarstvo kulture i športa, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke i Grad Široki Brijeg.

VIŠE FOTOGRAFIJA na službenoj Facebook stranici portala SirokiBrijeg.info:

Inače, KUD Mokro je osnovano u siječnju 2000. godine i od tada djeluje bez prekida u više sekcija. Redoviti su članovi Udruge hrvatskih amaterskih kulturno – umjetničkih društava (UHAKUD) u BiH. Njihovi članovi su polaznici Seminara folklora Hrvata u BiH u organizaciji (UHAKUD u BiH), Škole hrvatskoga folklora u organizaciji Hrvatske matice iseljenika, ali i brojnih ostalih seminara.

SirokiBrijeg.info