Veterani Nk Posušja na svom stadionu nadigrali susjede iz Rakitna

Pred stotnjak gledatelja na stadionu Mokri Dolac u Posušju odigrana je prvenstvena nogometna utakmica u sklopu Regionalne Lige Veterana, između Nk Rakitna i Nk Posušja.

Utakmica je odigrana na veoma lijepom i za igru ugodnom terenu kojeg je predhodno natopila kiša. U takvim uvjetima svaka je kombinatorika bila lako izvediva te su obje momčadi točnim kratkim i dugim loptama lako pronalazile slobodne igrače i stvarali gol prilike.

Posjed lopte je u prvom dijelu bio izjednačen s tim da su Posušani igrali nešto agresivnije i konkretnije te su imali nekoliko dobrih šansi. Iz jedne polušanse koja je mirisala na gol – preko Nenadića i na dodavanje Mihalja, Posušje je došao do prednosti pogotkom Hrvoja Ercega u 15. minuti. Nakon toga do kraja prvog poluvremena bilo je još izglednih prilika na obje strane, al je rezultat ostao nepromjenjen.

Rakićani su u nastavku susreta krenuli na sve ili ništa te su najkonkretniji bili u probijanjima preko Ćurde po desnoj strani – gdje mu je jednu loptu golman Bašić krajnim naporom skrenuo u korner, te Mihalja, Pavkovića i Markote igrom prema prema naprijed – ali u sredini nije bilo dovoljno sreće – ni pribranosti napadača te su golovi izostali do kraja susreta.

Posušani su u međuvremenu stvarali izgledne prilike preko brzonogih: Pandžića Petrica, Ramljaka i Marića, da bi svoju premoć okrunili drugim golom Ercega u 20-oj minuti nastavka. Trećem pogodaku za posušane kumovali su Begić. Čamber i Jurišić, lijepom akcijom gdje je jednu odbijenu loptu danas raspoloženog Ercega, iskusni Mladen Vranjković pospremio je iza leđa golmana Pavkovića.

Treba istaknuti i da je ova utakmica započela i završila u pravom sportskom i prijateljskom ozračju, te na kraju jednom zajedničkom večerom kod Bagušića.

Rezultati 15. kola:

KAMEN – MLADOST 6 : 1
GRUDE – MAKARSKA RIV. —–
RAKITNO – POSUŠJE 0 : 3
IMOTSKI – TOMISLAV 1 : 4
MRAČAJ – CROATIA 3 : 2

Posusje.net