Sinoć je u programu Naše TV održano sučeljavanje kandidata za OV Ljubuški. Pozivu televizije su se odazvali: Marija Herceg, kao nezavisna kandidatkinja, Radoslav Radišić ispred koalicije HDZ1990 – HKDU – Hrast Hrvatski savez, Petar Majić HNL i Vitomir Boras HSS Ljubuški.

U jednosatnoj emisiji i atmosferi, koja nije bila ličila na predizborno sučeljavanje, jer nije bilo kandidata HDZ BiH Ljubuški Tihomira Kvesića, pa nije niti stvorena komunikacija “za i protiv”, kritizirano je sadašnje stanje u općini Ljubuški i naglašena je potreba promjena.

Druge stranke od strane uredništva NAŠA-e TV nisu bile pozvane, te su iste izrazile protest zbog toga (HSP BiH i SDP).

Dvoboja Paponja – Barbarić neće biti

Prošli tjedan je bilo najavljeno jednosatno sučeljavanje dvojice kandidata za načelnika općine Ljubuški: sadašnjeg Nevenka Barbarića i neovisnog kandidata Ante Paponje. Do ovog televizijskog dvoboja ipak neće doći, jer se odustalo od njihovog izravnog sučeljavanja iz još nepoznatih razloga, iako je i HDZ BiH u početku na tome inzistirao, a Paponja naravno odmah prihvatio.

Iako Naša TV ima većinu auditorija na većinskim područjima gdje žive Hrvati, te u Hercegovini, izgleda da se malo pažnje na ovom privatnom mediju posvećuje lokalnim izborima i kandidati se ne dovode u izravna sučeljavanja, gdje bi birači mogli steći puno bolju sliku o njihovim programima. Poznato je da je ipak televizija najjači medij.

Za sljedeći tjedan najavljena je jednosatna emisija u koju su pozvani svi kandidati za načelnika. Obzirom na njihovu brojku minutaža u programu, svakog pojedinačno, će biti mala.

Ljubuski.net