Uvjerljiva pobjeda “Skauta” na otvaranju prvenstva

Sinoć je u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom odigran derbi susret 1. kola Premijer lige za muškarce u rukometu u kome su rukometaši Izviđač Central osiguranja uvjerljivim rezultatom savladali momčad Bosne iz Visokog.

Bosna je u Ljubuški, predvođena nekadašnjim „Skautom“ Adnanom Harmandićem, došla, kako se najavljivalo, po bodove. Da bi se ta njihova namjera mogla i ostvariti izgledalo je sve do 41. minute kada je na semaforu pisao rezultat 15:15. Međutim, nakon toga na terenu je postojala samo jedna momčad koja je za sljedećih 20-tak minuta „zabila“ jedanaest, a primila samo dva pogotka.

Početak utakmice protekao je u dosta nervoznoj igri, osjetila se nervoza u redovima „Skauta“ posebice kod rukometaša koji su imali svoj prvi nastup pred ljubuškom publikom. Gosti su s dubokom i pokretljivom obranom stvarali velike probleme „Skautima“. Nije bilo brzog protoka lopte, a dosta se i promašivalo u „zicer“ prilikama. Bosna je svoju igru u napadu bazirala na igri svoja dva iskusna igrača Divkoviću i Haramndiću, što potvrđuje činjenica da od 17 pogodaka Bosne, 12 su postigla upravo njih dvojica.

Do osjetnije prednosti (7:4) Izviđač je došao u 17. minuti, međutim gosti su brzo uhvatili priključak i poravnali rezultat (7:7) u 22.minuti. Skauti ponovno stižu do dva pogotka prednosti (10:8), ali gosti ponovno poravnavaju rezultat (10:10) u 27.minuti. Na odmor se odlazi s prednošću Izviđača 12:10.

U drugom dijelu gosti ponovno hvataju priključak i čak, prvi i jedini put, vode 14:13 u 37. minuti. Uslijedio je time-out Silvija Ivandije, u 39.minuti, nakon toga su se stvari „posložile“. Obrana je bila granitna, a napad je bio pokretljiviji što gosti više nisu mogli pratiti. Na kraju završilo je uvjerljivom pobjedom „Skauta“ rezultatom 26:17 s kojim su zasjeli na čelo prvenstvene ljestvice.

Vratar Josip Kvesić u je činio čuda, „skinuo“ je 17 udaraca pri čemu je obranio i dva sedmerca, postotak njegovih obrana bio je na vrhunskoj razini ravno 50%. David Mandić je prednjačio igrom u obrani i napadu, njegov učinak u napadu je bio 8 pogodaka. Po četiri pogotka postigli su i dva Josipa, Čutura i Grbavac. Svoj prvi nastup u redovima Izviđača obilježio je Petar Bubalo s 3, Božidar Leković s 2, te Marko Vukić i Stjepan Jozinović s po jednim pogotkom.

U redovima gostiju po šest pogodaka postigli su Adnan Harmandić i Ivan Divković, a solidan je bio i Faris Žiga s 11 obrana.

I ovaj put veliku podršku „Skauti“ na parketu imali su od navijačke skupine „Skauti“.

Sljedećeg vikenda Izviđač CO igra u Živinicama ponovno derbi utakmicu kola protiv ekipe Konjuha.

RK Izviđač CO: Ivanković, Kvesić (17 obrana, 2 sedmerca), Budalić, Miličević 1, Mandić 8, Marković, Čutura 4, Leković 2, Jarak 1, Bubalo 3, Kaluđerović, Grbavac 4, Vukić 1, M. Pavlak, A. Pavlak 1, Jozinović 1.
Trener: Silvijo Ivandija.

RK Bosna Centrotrans: A. Čabdarabdić, Žiga (11 obrana, 1 sedmerac), Pekić, Jamaković, K. Čabdarabdić 1, Imamagić 1, Buljina 1, Harmandić 6, Divković 6, Memić, Travančić 1, Balta, Skopljak, Burić 1, Limo, Omamović.
Trener: Dragan Zovko.

Isključenja: Izviđač CO 8 minuta, Bosna 10 minuta.

Sedmerci: Izviđač CO 2/0, Bosna 1/0.

Izvidjac.com