LJUBUŠKI – Rukometašice Izviđača u posljednjoj utakmici prvenstva sinoć su u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom uvjerljivo savladali slabašnu ekipu Rogatice rezultatom 37:15. Gošće, koje su doputovale samo s osam igračica na utakmicu u Ljubuški, nisu ni u jednom trenutku predstavljale ozbiljnog suparnika rukometašicama Izviđača. Trenerica Klinac iskoristila je ovu utakmicu i pružila priliku mladim snagama, koje u jačim utakmicama imaju malu minutažu, da se iskažu.

Rogatičanke su mali otpor pružile na početku susreta kad su povele 4:2 i 5:3, ali je uslijedio brzi odgovor domaćih rukometašica, koje su serijom 6:0, u 12. minuti stigle do 4 gola prednosti (9:5).

Do kraja poluvremena prednost je narasla na devet pogodaka. U drugom poluvremenu gošće su uspjele postići tek 5, a domaće 18 pogodaka, tako da je na koncu bilo visokih 37:15.

Anđela Boras bila je najefikasnija igračica susreta s osam pogodaka, dok je Dea Vuković pogodila sedam puta. Jovana Sokolović sa šest pogodaka bila je najefikasnija rukometašica Rogatice.

Rukometašice Izviđača, nakon završetka prvenstava, još očekuje završnica KUP-a, sljedećeg vikenda u Tuzli, gdje im je u polufinalnoj utakmici suparnik ekipa HŽRK Grude Autoherc.

RK Izviđač Autotransport – RK Rogatica 37:15 (19:10)

ŽRK Izviđač: Martina Šumelj, Gudelj, Matea Šumelj 4, Vrdoljak 1, Anđela Boras 8/1, Mišetić 3, Vuković 7, Nosić 4/1, Tambić 5, Marija Boras, Majstorović 4, Kraljević, Nižić 1/1.
Trener: Kornelija Klinac

RK Rogatica: Papac, Karačević 1, Rakić 2, Janković, D. Delić 4, Sokolović 6, A. Delić 2, Janković.
Trener: Zoran Zečević.

Isključenja: Izviđač 4 minuta, Rogatica 2 minuta.
Sedmerci: Izviđač 4/3, Rogatica 2/0.

Izvidjac.com