Uskoro na tržištu prvi telefon s holografskim zaslonom

Kompanija RED, poznata po proizvodnji vrhunskih kamera, izašla je na tržište sa pametnim telefonom čije su mogućnosti šokirale čak i stručnjake iz tehnološke industrije.

RED je kompanija za koju su vjerojatno čuli svi koje zanima videografija jer su upravo proizvodi ove kompanije jedan od prvih izbora onih koji se bave snimanjem filmova. Naime, ova kompanija inače je proizvođač izuzetno kvalitetnih i tehnološki inovativnih kamera, kojima su snimani blockbusteri kao što je film “Čuvari galaksije 2”.

Izgleda da RED svoju djelatnost sada želi proširiti i na druga područja pa je nedavno, bez ikakve prethodne najave, predstavio svoj prvi telefon pod nazivom Hydrogen One. O ovom telefonu za sada nije poznato puno detalja, osim informacije da ima 5.7-inčni holografski zaslon i da će raditi na Android operativnom sustavu. No, ono što ga izdvaja od ostalih je činjenica da je u potpunosti prilagođen pregledavanju i stvaranju holografskog ili sadržaja proširene stvarnosti (Augmented Reality).

“Hydrogen One temelj je budućeg višedimenzionalnog medijskog sustava. Uređaj je modularan, što znači da će se određeni dijelovi moći izvaditi, dodati ili mijenjati kako bi telefon u potpunosti bio prilagođen željama i potrebama korisnika”, stoji u priopćenju ove kompanije.

RED obećava i “mogućnosti zaslona koje će očarati vaše rožnice” te korištenje nanotehnologije koja će neprimjetno prelaziti sa tradicionalnog 2D sadržaja na holografski, multi-view 3D ili interaktivni sadržaj.

Ono što je vidljivo sa teaser fotografije je da RED Hydrogen One ima priključak za slušalice, USB-C port, a kompanija je istaknula da će s isporukama telefona početi u prvom tromjesečju 2018. godine po cijeni od 1 195 dolara u aluminijskom kućištu i 1 595 dolara u titan verziji.

 

Zimo.co