USKOK istražuje invalidnost ministra MUP-a ŽZH Zdravka Borasa!

Prema neslužbenim informacijama iz institucija Republike Hrvatske do kojih je došao portal Ljubuski.net. Istražitelji USKOK-a su izuzeli cjelokupnu dokumentaciju oko umirovljenja ministra MUP-a ŽZH Zdravka Borasa, kojem uskoro počinje suđenje na Općinskom sudu u Splitu pod optužbom počinjenja KD prijevare iz članka 236. stavka 2. KZ Republike Hrvatske.

Prema informaciji, USKOK istražuje invalidnost ministra Zdravka Borasa kojom je stekao mirovinu od čak 6.499,00 kuna, te dijagnoze koje su u raskoraku s dužnostima koje Boras trenutno obnaša. Naime, temeljem ranjavanja, Boras je stekao manji postotak invaliditeta, ali sada se istražuje ostatak invalidnosti kojeg, navodno, potkrijepljuje više dijagnoza.

Prije mjesec dana Boras je tražio izravan kontakt s jednom osobom iz vrha Predsjedništva HDZ Hrvatske, ali je, kako se doznaje, kulturno odbijen.

Zbog svega što se oko Borasa događa HDZ BiH uopće ne reagira, a štiti ga Nevenko Barbarić koji je bio svjedok kriminala u vremenu kada je Boras bio načelnik Odjela kriminaliteta i prvi istražitelj u županiji.

Za djelo prijevare u RH je predviđena znatna kazna, a u HZMO su istakli kako su svaki dosadašnji postupak doveli do pravednog kraja.

Ljubuski.net