Unutarstranački rat HDZ-ovaca Širokog Brijega i Ljubuškog oko izbora ravnatelja policije

Latentni sukob između općinskih odbora HDZ BiH Ljubuški i Široki Brijeg, doživio je svoj vrhunac na posljednjoj sjednici ŽO ove stranke.

Iz HDZ-a Ljubuški portal Ljubuski.net doznaje kako je načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić doživio velike kritike na svoj dosadašnji rad, po kojima je, štiteći nezakonite radnje pojedinaca u općini i drugim institucijama, nanio veliku štetu stranci.

Naime, Barbarić je bio najgorljivi u zaštiti Milenka Madunovića, v.d. ravnatelja policije ZHŽ, unatoč odluci o smjeni koju je donio Nezavisni odbor za imenovanje i izbor ravnatelja policije. Borba za Madunovića nije slučajna, jer je isti godinama opstruirao istrage, kad je u pitanju kriminal u općini i njenim javnim podiuzećima, za što postoje pisani tragovi.

Tako se žestoka rasprava, kojoj je navodno nazočio i Dragan Čović, svela na dvoboj između Širokog Brijega i Ljubuškog.

Ljubuški odbor je doživio novi politički poraz, jer je štitio kriminal, koji šteti stranci, a s druge strane su se našli Širokobriježani sa zahtjevom smjene Madunovića i ostalih, kako bi se umanjila šteta po stranku.

Smjene u MUP-u ZHŽ su neminovne. Kriminal, koji je razorio ovo ministarstvo, je uzeo velikog maha i mora se suzbiti postavljanjem savjesnih osoba, kako bi policiji vratili društveni dignitet i autoritet, kojeg sada nema.

Prema posljednjim informacijama u MUP-u ZHŽ će biti smjenjeno nekoliko osoba, koji su nesavjesnim i nezakonitim radom ministarstvu nanijeli ogromnu štetu, a prvi među njima je upravo Milenko Madunović.

Ljubuski.net