ŠIROKI BRIJEG – Javna rasprava je održana u utorak, 7. studenog 2017., u prostorijama tvrtke FEAL u Širokom Brijegu.

U povodu aktualne problematike vezane za donošenje novih Zakona o porezu na dohodak, Zakona o doprinosima i Zakona o porezu na dobit, na inicijativu velikog broja privrednih društava s područja Federacije BiH: Udruženje poslodavaca FBiH, Privredna/Gospodarska komora FBiH, FIPA, Vijeće stranih investitora i Privredno udruženje Predstavništva njemačke privrede u BiH (Wirtschaftsverein BiH), organizirali su Javnu raspravu po prijedlogu Zakona o porezu na dohodak, Zakona o doprinosima i Zakona o porezu na dobit.

Pored predstavnika Grada Širokog Brijega, predsjednika Gradskog vijeća Vinka Topića i pomoćnika gradonačelnika za financije Mate Zadre, na javnoj raspravi sudjelovali su i predstavnici privatnog sektora, koji su istaknuli kako zakoni često ne idu u korist gospodarstvu.

Udruženje je u komunikaciji s poslodavcima uputilo niz primjedbi kroz amandmane na nacrte spomenutih zakona koji su u procesu donošenja. Bila je ovo prilika da se poslodavci s ovog područja upoznaju s amandmanima, kao i da daju konkretne prijedloge i sugestije.

SirokiBrijeg.info