Udruga umirovljenika Široki Brijeg troši koliko ima, a ne zadužuje se kao oni na vlasti ali vole i dalje HDZ!

ŠIROKI BRIJEG – Iako je to bila redovita izvještajna godišnja skupština Udruge umirovljenika Široki Brijeg, u kojoj se iznose aktivnosti Udruge u protekloj godini, te planovi rada za godinu koja je već u tijeku, u svim diskusijama članova Udruge, ali i njihovih gostiju, moglo se zaključiti u kakvom je stanju danas nalaze umirovljenici.

„Dok su od njihovih plaća, točnije izdvajanja, u spokoju živjele generacije umirovljenika, današnji umirovljenici su najugroženija skupina ljudi, često prisiljena da za goli opstanak pružaju ruke na ulicama“, dalo se zaključiti iz većine diskusija nazočnih.

Nakon pozdravnih riječi, koje je uputio ispred Skupštine uputio Jakov Vukoja, izvršen je izbor radnih tijela.

Tračak nade u bolje sutra svojom diskusijom unio je predsjednik Udruge Karlo Zelenika, govoreći o novom zakonu o MIO a i o potpori iz vrha Federacije, posebice HDZ-a BiH.

penzioneriširoki 26022016 2

Opširno izvješće o radu za prošlu godinu, pokazalo je kako je Udruga umirovljenika nizom svojih aktivnosti tijekom protekle godine, unijele dio radosti za svoje članove. Izletima, materijalnom pomoći, organiziranim opskrbom zimnice i ogrjeva, cijepljenjem, stručnom pomoći i slično, Udruga je u potpunosti ispunila svoj plan, koji je usvojen prije godinu dana.

Plan rada za ovu godinu, u odnosu na onu prošlu je korak unaprijed. U njemu su precizirane djelatnosti s jasno naznačenim nositeljima aktivnosti, ali definiranim rokovima početka i svršetka.

penzioneriširoki 26022016 3

Financijsko izvješće za proteklu godinu je pokazalo kako Udruga svoje aktivnosti izvršava samo onoliko koliko je predviđeno planom, ne idući u dugovanja, kao što to čine oni na vlasti.

Na kraju je upućena zahvala svima onima koji na bilo koji način pomažu umirovljenicima, a tu su posebice istaknuti Grad Široki Brijeg, Miškić bus, Feal i drugi.

Grad Široki Brijeg