Udruga gospodarstvenika Posušje sa načelnikom Bagom održala satanak oko budućnosti Općine Posušje

POSUŠJE – U sali za sastanke Općinskog načelnika u ponedjeljak 13. veljače, održan je sastanak s članovima Udruge gospodarstvenika Posušje.

Ono što je zanimalo goste, i o čemu su diskutirali, je široko područje gospodarskih i komunalnih tema poput poreza na tvrtku, naknada za postavljanje reklamnih panoa, označavanju naziva ulica, te izmjena uvjeta kupnje građevinskog zemljišta izvan poslovnih zona. Zaključeno je kako će po ovim pitanjima izvršiti se detaljna analiza situacije, te će se razraditi planovi mogućih rješenja od obostranog interesa za gospodarstvo i lokalnu zajednicu.

Također domaćini, predvođeni općinskim načelnikom Brankom Bagom, na ovom sastanku su otvorili temu o još intenzivnijoj suradnji s UGP-om.

Razgovaralo se mogućnostima za još veću potporu kulturi i športu i u organizacijskom i financijskom smislu. Imajući u vidu pak demografska kretanja ovih prostora, kao i socijalno-gospodarski aspekt, razgovaralo se o uvjetima poslovanja za tvrtke, ali i uvjetima njihovih zaposlenika.

Zajednički je stav da se svi trebaju još više angažirati: javna uprava kroz učinkovitost, javnost rada i dostupnost tvrtkama, a realni sektor kroz još bolje poslovanje i skrb o svojim djelatnicima . Sve to bi trebalo dati jedan sinergijski učinak za opće dobro Posušja i svih njegovih žitelja.

Tako bi i javna uprava kroz učinkovitost trebala biti još dostupnija tvrtkama, a realni sektor kroz još bolje poslovanje i bolju skrb o svojim djelatnicima, rečeno je, uz ostalo, na sastanku s članovima posuške Udruge gospodarstvenika.

Sve to bi trebalo dati jedan zajednički učinak za opće dobro Posušja i svih njegovih žitelja. Sve što se čini je dobro, ali bi, posebno mladi i školovani, željeli da se otvaraju nova radna mjesta kako bi dobili zaposlenje i ostali u svome kraju. Ta je tema posebna i vrlo ozbiljna i vruća, kao i brojne nevolje velikog broja Posušana koji ne rade niti imaju mirovine.

Općina Posušje