Učenike OŠ Kočerin posjetili časnici oružanih snaga BiH i SAD-a

ŠIROKI BRIJEG – Suradnja oružanih snaga BiH i učenika Osnovne škole Kočerin traje već godinama.

Svake godina na dan otvorenih vrata skupina učenika iz Kočerina, ali i iz drugih županija iz Hercegovine, provede nezaboravan dan u vojarni Vojarna ”Božan Šimović” u Čapljini. Ovoga puta skupina časnika iz ove vojarne zajedno s časnicima oružanih snaga SAD-a, posjetila je ovu malu osnovnu školu. No, nisu stigli praznih ruku. Donacija ormarića s prvom pomoći od sada će biti dostupni osnovcima i osoblju škole za eventualnu uporabu.

„Naša suradnja traje godinama. Zahvaljujem i Oružanim snagama BiH na dugogodišnjoj suradnji a posebice oružanim snagama SAD-a na ovoj donaciji s nadom da ovi ormarići ostanu stalno neupotrebljeni. Ali od sad znamo gdje treba tražiti pomoć, ma kome ona zatrebala. Naša su djeca bila iznimno zadovoljna posjetom vojarni u Čapljini. Tu su se upoznali sa životom i aktivnostima vojnika, posebice ih je zanimalo oružje, a tek zajednički ručak u menzi i hvaljeni vojnički grah. Evociranje uspomene s druženjem s vojacima, nakon posjete vojarni, traje i mjesecima nakon posjeta. Nadam se da će se naša suradnja nastaviti“, rekao je ravnatelja škole Željko Slišković.

Obilazeći školu uz ugodno ćaskanje s nastavnicima, ali i učenicima škole, vojnici oružanih snaga SAD-a posebice su se zanimali za učenje stranog jezika ali i za učenje informatike u školi. Tom prigodom obećali su ravnatelju Sliškoviću da će pokušati osigurati dio opreme kako bi se informatički kabinet postao suvremena učionica za obuku mladih.

„Zahvaljujem se gospodi oružanih snaga SAD-a koja je i ove godine nastavila uspješnu suradnju s nama. Donacija ormarića za prvu pomoć u školama, te medicinskih lutaka koje su našle svoje mjesto u domovima zdravlja, svakako je našlo svoje mjesto u školama ali i zdravstvenim ustanovama. Vjerujem da će ova suradnja, na zadovoljstvo sviju nas i dalje biti uspješna“ rekao je brigadir oružanih snaga BiH Senad Memić.

Grad Široki Brijeg