Učenici Srednje strukovne škole Tomislavgrad posjetili posuške tvrtke

POSUŠJE – Vrijeme pokazuje kako je mnogima praktičan rad preduvjet do radnog mjesta.

Tako su i učenici Srednje strukovne škole Tomislavgrad posjetili dva člana Udruge gospodarstvenika Posušje Lončarplast i FeMIS.

U skladu s nastavnim planom i programom, ravnatelj Srednje strukovne škole Tomislavgrad Stanko Čamber i voditelji praktične nastave, profesori Ivica Papac i Dragan Marković, organizirali su stručnu ekskurziju za učenike 4. razreda tehničara mehatroničara i 3. razreda prehrambeno tehničkog smjera.

Posjetili su Lončarplast i FeMIS s ciljem upoznati učenike s procesom proizvodnje i radnim okruženjem koji ih očekuju nakon završetka školovanja. U Lončarplastu učenicima i njihovim profesorima proces proizvodnje, po fazama, predstavili su vlasnik Pero Lončar i šef proizvodnje Josip Lončar. U FeMIS-u to je uradio šef proizvodnje Ivan Sesar. Nakon obilaska tih dviju tvornica učenici i njihovi profesori jako su zadovoljni onim što su vidjeli, uz zahvalu vlasnicima Lončarplasta i FeMIS-u. Na samom kraju su svi zaključili kako, nažalost, sustav i programi obrazovanja u školama ne omogućavaju praktičnu nastavu i ovakvu vrstu edukacije tijekom godine.

Ovakva suradnja će se nastaviti, a u Posušju to već rade, što donosi vidljive rezultate.

Pero Crnogorac / Večernji list BiH