Osamnaestogodišnja učenica Gimnazije fra Dominika Mandića iz Širokog Brijega hospitalizirana je u srijedu navečer u SKB Mostar s dijagnosticiranim bakterijskim meningitisom, doznaje portal Jabuka.tv.

”Informacija je potvrđena, jedna naša učenica oboljela je od meningitisa. Kontaktirao sam sve službe, Zavod za javno zdravstvo ŽZH i bolnicu te izravno liječnike koji vrše nadzor i rade taj posao, a mi u školi poduzimamo sve mjere sukladno instrukcijama koje smo dobili od Doma zdravlja Široki Brijeg, Zavoda za javno zdravstvo ŽZH i SKB Mostar”, izjavio je za portal Jabuka.tv ravnatelj Bošnjak.

Svi učenici i profesori koji su bili u kontaktu s oboljelom primit će određenu terapiju te će učionice i ostale školske prostorije biti očišćene, dezinficirane i deratizirane.

”Uglavnom, ne treba paničariti, prema mojim zadnjim informacijama, učenica je stabilno, u izravnom sam kontaktu s liječnikom Ivanom Vasiljem”, potvrdio je za portal Jabuka.tv ravnatelj Gimnazije fra Dominika Mandića Miroslav Bošnjak.

Osoblje iz Doma zdravlja Široki Brijeg od jutarnjih je sati u Gimnaziji te se provode odgovarajuće mjere dok se nastava odvija neometano.

Jabuka.tv