U Širokom Brijegu održan projekt “Uspješna simbioza gospodarstva i obrazovanja”

ŠIROKI BRIJEG – Udruga “Demokratska inicijativa mladih” organizirala je u Širokom Brijegu projekt “Uspješna simbioza gospodarstva i obrazovanja”. Sudionici projekta bili su učenici završenih razreda srednjih škola, a isti se sastojao od teorijskog i praktičnog dijela. Više od četrdeset učenika dobilo je niz korisnih informacija i iskustava koji im svakako mogu biti od koristi.

Na početku projekta prisutne je pozdravio gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević koji je istaknuo kako su ovakvi projekti hvalevrijedni jer učenike završnih škola usmjeravaju prema zanimanjima s kojima će imati veće mogućnosti za zapošljavanje u struci.

dimprojšb 19122015 3

U teorijskom dijelu učenicima su predavanja održali:

– Viktorija Bošnjak, stručni savjetnik za srednje škole Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke
– Ivan Jelčić, ravnatelj Agencije za razvoj Županije Zapadnohercegovačke
– Marijana Šunjić, asistentica na studiju psihologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru
– Božica Zeljko, načelnica ureda Federalnog zavoda za statistiku u Širokom Brijegu.

dimprojšb 19122015 2

Nakon terorijskog dijela učenici su u praktičnom dijelu projekta posjetili uspješna poduzeća TEM Mandeks i Feal gdje su obišli proizvodne pogone te su saznali više o poslovanju ovih poduzeća.

Iz “Demokratske inicijative mladih” poručili su kako je ovo samo jedan od njihovih projekata kojima je krajnji cilj doprinos razvoju Širokog Brijega i Hercegovine.

SirokiBrijeg.info