U prvoj utakmica Posušja u nastavku sezone, furiozna pobjeda u Stocu

STOLAC – Prvu utakmicu proljetnog dijela prvenstva, koja se igrala u Stocu protiv istoimene ekipe, nogometaši Posušja započeli su furiozno. Iako je zbog ozljeda falilo nekoliko standardnih igrača, HNK Stolac je pao bez ispaljenog hica.

Tek jedan blijedi centaršut u prvom dijelu kojeg je bez pol’ muke ukrotio vratar Đerek. S druge strane, momčad momčad Posušja bila je raspucana, brza, spremna, jednom riječju neumoljiva.

Već na samom početku utakmice mrežu domaćih načinje rastrčani Begić, ali gol je poništen zbog nedozvoljene pozicije. Nakon još nekoliko šuteva i dominacije stiže pogodak u 30. minuti. Stipić nadskače obranu domaćina i posprema Bešlićev centaršut iza domaćeg vratara.

Napadi se nastavljaju, a na drugi gol čekalo se do samog kraja prvog dijela kada se u domaćem šesnaestercu najbolje snalazi Franjo Ćuže i zabija za 2:0. Ćuže se golom predstavio kao veliko pojačanje za ekipu.

U drugom dijelu nastavlja se opsada domaćeg vratara, a potez utakmice su definitivno “škarice” Dominika Begića koje su, nažalost, odsjele na gredi. No, upornost Begića se isplatila nekoliko minuta kasnije kada pretrčava pola terena i hladno, znalački zabija za konačnih 3:0. Šah-mat za Stolac.

Hnk Stolac (0-3) Hšk Posušje

HŠK Posušje