U organizaciji udruge GlucaGen Posušju prezentiran projekt “Prevencija ovisnosti, izazov budućnosti”!

Udruga oboljelih od dijabetesa GlucaGen iz Posušja, uspješno je realizirala projekt “Prevencija ovisnosti, izazov budućnosti” koji je realiziran uz financijsku potporu Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Prezentacija, iako odrađena uz reducirani broj nazočnih zbog mjera koje su uveli, kako federalni tako i županijski stožer, u potpunosti je ispunila očekivanja nazočnih posjetitelja. Kako djece, tako i odraslih.

Stručni suradnici i članovi udruge, posjetiteljima su kvalitetno i stručno predočili statističke podatke, trendove i opasnosti. kojima su izložene osobe ovisne o raznim vidovima nekih od poroka. I pokrenula je novi projekt koji je pored vlastitih sredstava sufinanciran i sredstvima Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Projekt “Ne ovisnosti”, usprkos epidemiološkoj situaciji koja je u dobrom dijelu reducirala mogućnosti i broj osoba koje su mogle nazočiti planiranim aktivnostima, ipak je uspješno prezentiran.

Iz udruge ističu da su glavni ciljevi projekta ispunjeni, a oni su: savjetodavni, informativni, zdravstveni i suportivni.

Simbolično, udruga je prezentaciju je odlučila održati 14. Studenog, na Svjetski dan šećerne bolesti.

“Projekt u čijoj realizaciji sam sudjelovala je bio jako dobra prigoda da, kako djeci tako i odraslima, pokažemo i ukažemo na opasnosti kojima su izloženi svakodnevno. Medicinski segment u ovoj problematici je jako bitan iz više razloga. Najčešći, poglavito u manjim sredinama, je nedostatak angažmana represivnog aparata te su time ugroženi svi, mlađa populacija i djeca najviše. Sa medicinskog gledišta svima je ukazano na moguće posljedice na zdravlje svih koji se nađu u paklu bilo koje vrste ovisnosti.”-za naš portal je izjavila sudionica u projektu, Daria Lukenda, inače medicinski radnik.

SirokiBrijeg.info