U Ljubuškom odigran turnir prve sezone međunarodne mini basket lige

LJUBUŠKI – U GŠD u Ljubuškom, u subotu 12.3.2016. odigran je četvrti turnir prve sezone međunarodne mini basket lige. Sudionici lige su: Dubrovnik, Jolly (Šibenik), Koš (Sarajevo), Leotar (Trebinje) i Ljubuški.

Međunarodna mini basket liga je pilot-projektna čelu sa Dubrovčaninom Darkom Kunceom, instruktor HKS-a i izbornik mlade reprezentacije Hrvatske. Namjera je ovu mini ligu, s vremenom, proširi na regionalnu, a sve u skladu s preporukom FIBA-e da se igranjem košarke počme u što ranijoj dobi.

S obzirom da u ovoj ligi sudjeluju igrači godišta 2004. i mlađi, i pravila igre su prilagođena ovom uzrastu, ne bi li se ovaj sport što više približio djeci.

Organizacija lige predviđa da svi sudionici budu po jednom domaćini turnira.

U Ljubuškom je odigrano sedam susreta te je nakon četiri odigrana turnira slijedeći poredak:

Koš (Sarajevo) 12:1
Leotar (Trebinje) 6:6
Dubrovnik 6:7
Ljubuški 6:5 (s turnirom manje)
Jolly (Šibenik) 1:12

Za organizaciju turnira, organizatori iz KK Ljubuški, su dobili sve pohvale i svi nose lijepu uspomenu s gostovanja u Ljubuškom Svim sudionicima su, zahvaljujući Croatia osiguranju, osigurali ručak u hotelu Hum te im se ovom prilikom organizatori i zahvaljuju.

Slijedi turnir u Sarajevu, i završni, spektakularni, u Dubrovniku na Stradunu koji će tijekom svibnja postati na nekoliko sati imponzantna košarkaška kulisa, priopćeno je iz KK Ljubuškog.

Ljubuski.info