ŠIROKI BRIJEG – Danas je bilo izrazito veselo u samostanskoj crkvi Uznesenja BDM na Širokom Brijegu.

U 11 sati kršteno je 10 djece, što pokazuje jedan dobar primjer ka rastu nataliteta u ovome gradu, jer ipak 10 djece da biva kršteno u samo jednom danu u Crkvi “na Brigu”, nije mala stvar!

A što je još zanimljivo, među krštenim se nalaz 5 dječaka i 5 djevojčica koji nose različito imena: Zvonimir, Maja, Matej, Nina, Mateo, Sara, Estera, Andrija, Ante i Sofija.

Krštenje je podijelio župnik fra Stipe Biško, koji je u homiliji tumačio Riječ Božju te se posebno osvrnuo na temu vjere, kao što je također pozvao roditelje i kumove te potakao ih da svojom živom vjerom izgrađuju vjeru novokrštenika.

Roditelji su preuzeli odgovornost za kršćanski život i odgoj u obitelji. Vjera se kao dar prenosi s koljena na koljeno, vjera se svjedočanstvom roditelja pobuđuje u srcu djece i obitelji kako bi u zajedništvu živjeli vjeru i po vjeri.

Kumovi su tu sada ne samo kao svijedoci, nego su postali i više od toga. Kumovi na sebe sada preuzimaju zaštitničku ulogu, te imaju zadatak pomagati roditeljima u djetetovom odgoju, razvoju i formiranju. Zato kumovi, budite uzor ovim mališanima i pomozite im u njihov daljnjem životu, kako bi kroz svoje odrastanje mogli ponosno kazati “Ovo je moj kum ili moja kuma”!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info