U akciji čišćenja u Posušju jedna manja deponija trenutno sanirana

U sklopu projeka “Misli o prirodi”, koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a financijski podržava Vlada Švedske, na području Županije Zapadnohercegovačke, formiran je EKO HUB KOJI VODI Udruga za razvoj, okoliš I kulturu, organizirane su dvije akcije čišćenja deponija na lokaciji općine Posušje, područje Broćanac.

Ovu akciju čišćenja zajednički su odradili članovi udruženja EKO ZH kao kordinatori, i članovi udruge Didovina iz Posušja.

Prilikom akcije čišćenja zatekli smo ogromne količine otpada na deponijama koje su se nalazile na ovoj lokaciji. Deponije su predstavljale veliku opasnost posebice zbog bogatstva podzemnih voda I krškog područja. Područje je uspješno sanirano i osigurano po završetku akcije.

Napominjemo, locirano je preko 100 divljih deponija, s tim da dobar dio terena još nije istražen, tako da trenutno ne posjedujemo stvarne podatke po pitanju broja deponija na području Županije zapadno hercogovačke. Isto tako, u izradi je web stranica “Naša priroda” na kojoj će biti dostupni podaci o lokaciji i broju deponija, s mogućnosti prijave o dodatnim saznanjima sa terena po pitanju divljih deponija, priopćeno je iz EKO ZH.

SirokiBrijeg.info