Odlična predstava i uvjerljiva pobjeda “Plavo-bijelih” protiv Slobode za osiguranje trećeg mjesta i kvalifikacija za Europsku ligu. Pritom, posebice raspoložen bio je trostruki strijelac i asistent Stipe Jurić.

Široki Brijeg je poveo u 20. minuti. Po natopljenom i skliskom travnjaku pogriješio je kardinalno vratar Tuzlaka Vukliš, Jurić mu je oduzeo loptu na dvadesetak metara i pogodio prazna vrata – 1:0.

Pobjeda je osigurana u furioznih petnaestak minuta nastavka. Jurić je u 54. povisio na 2:0 nakon još jedne velike pogreške uže obrane Slobode, da bi dvije minute nesebično poslužio Markovića koji je s pet metara ubacio loptu u praznu mrežu (3:0).

“Točku na i” Široki je stavio najljepšom akcijom na utakmici u 69. minuti. Enin je dugom loptom dijagonalno pronašao Barišića na lijevom boku, kapetan Širokog idealno je centrirao, a Jurić “zakucao” za 4:0.

STRIJELCI: 1-0 Jurić (20), 2-0 Jurić (54), 3-0 Marković (56), 4-0 Jurić (69) .

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Matić, Barišić, Babić (61. Petrović), Eliomar, Ćorluka, Jurić, Kovačić, Hrkać (70. Kožul), Marković, Enin. Trener: Sedloski.

SLOBODA: Vukliš, Salihović, Pršeš (67. Hodžić), Husejinović, Baraban, Smajić (62. Ivančić), Ivetić, Vidović, Alispahić (74. Zukić), Hadžanović, Ignjatović. Trener: Nalić.

NK Široki Brijeg