Tomislav Brkić negirao krivnju kako je tukao ljude po Ljubuškom zbog ženske

Optuženi Tomislav Brkić (34) dana 7.12.2017. godine pred Općinskim sudom u Ljubuškom negirao je krivnju u pogledu ugrožavanje sigurnosti više osoba ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život i tijelo tih osoba.

S obzirom da je optuženi negirao krivnju, predmet će se proslijediti drugom sucu Općinskog suda u Ljubuškom radi zakazivanja glavne rasprave, kazao je za portala SirokiBrijeg.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH, te kazao kako će predmet glavne rasprave bit događaj zbog koje je ovo tužiteljstvo podiglo optužnicu, optuživši Tomislava Brkića zbog ugrožavanja sigurnosti više osoba.

Optuženi se tereti da je u mjesecu travnju 2016. godine svakodnevno dolazio u jedan kafić u Ljubuškom i pokušavao ostvariti neki kontakt sa oštećenom G.A. S obzirom da nije ostvario željeni kontakt sa oštećenom počeo je sa prijetnjama, pa je tako jedne prilike pozvao oštećenu na mobitel i tražio da izađe iz kuće, prijeteći da će ući u kuću i da će joj polomiti oca i brata, misleći da joj oni brane da se viđa sa njim. Te prilike oštećena je iz straha izašla iz kuće i otišla sa optuženim na piće. Nakon toga optuženi je nastavio prijetiti G.A., njezinom bratu M.A. i njezinom momku kojeg je čak i nekoliko puta udarao kada bi isti tražio svoju djevojku po kafićima gdje bi je odveo optuženi.

SirokiBrijeg.info