LJUBUŠKI – Proteklih nekoliko dana, tijekom prosvjeda Zaboravljenih branitelja na Bijači, došlo je nesuglasica između Drage Grbavca, predsjednika UZB BiH i Vlade Marušića, koji se predstavljao kao predsjednik UZB ZHŽ.

Grbavac je Marušiću zamjerio “dogovor” s ministrom branitelja ZHŽ Mladenom Begićem, u vrijeme kada su dogovorene blokade prometnica, što je objavljeno u tekstu: “Branitelji odbacili dogovor s ministrom Begićem i ne odstupaju ni pedlja.

Marušić je odgovorio Grbavcu, optuživši ga za “tendenciozno i sračunato priopćenje“.

Nakon toga su nesuglasice prerasle u otvoreni sukobo čemu smo zatražili informaciju od rukovodstva Udruge Zaboravljeni branitelji ZHŽ koji prilažu vjerodostojne dokumente u kojima na nedvosmislen način dokazuju kako je predsjednik Županijske udruge Drago Grbavac, a ne Vlado Marušić, kako se imenovani predstavlja.

Na upit, koja je službena funkcija Vlade Marušića u UZB, dobili smo odgovor: Vlado Marušić je tajnik UZB podružnice Široki Brijeg!

Izjavu Vlade Marušića kako je on predsjednik UZB ZHŽ i da je i Drago Grbavac za to glasao, Grbavac niječe i kaže:

Mi smo razgovarali na tom sastanku o tome i ja sam podigao ruku da se slažem sa tom idejom, ali taj projedlog nikada nije verificiran.

Iz Udruge ističu da se ovi dokumenti mogu provjeriti na službenim stranicama ŽZH Ministarstvo Pravosuđa i Uprave.

Drago Grbavac je dao i sljedeće pojašnjenje situacije:


POVEZANE VIJESTI: VIDEO REPORTAŽA: Radi čega je “zaiskrilo” između UZB Ljubuški i ostalih podružnica ŽZH?

Ljubuski.net