Teže od očekivanog, al ipak pobjeda Izviđačica nada Katarinom

LJUBUŠKi – Rukometašice Izviđač Autotransporta teže od očekivanog došle su do pobjede u susretu s Katarinom. Domaće rukometašice u 18. minuti imale su prednost od sedam pogodaka (11:4) i svi u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom bili su uvjereni da je pitanje pobjednika faktički bilo odlučeno. Očigledno da su u to povjerovale i domaće rukometašice i indolentnim pristupom omogućile su gošćama da se vrate u igru. Umjesto da dokrajče „grogiranog“ protivnika omogućile su mu da do poluvremena smanje zaostatak na četiri pogotka.

U drugom poluvremena nastavilo se u istom stilu, domaće su griješile, a gošće su polagano sustizale prednost, da bi u 47. minuti poravnale rezultat (23:23). U sljedeće 4 minute rukometašice Katarine serijom 4:1 dolaze do rezultatske prednosti (24:26) u 51. minuti. Uvidjevši da glavan opasnost po gol Izviđača dolazi od Klaudije Knezović trenerica Kornelija Klinac je odlučila da je izolira „flasterom“ što je otupilo oštricu napada gošći. U završnici utakmice domaće serijom 5:2 uspijevaju doći do pobjede koja je izborena puno teže od očekivanog.

Marija Boras s jedanaest i Branka Majstorović s osam pogodaka bile su najefikasnije u redovima Izviđača. Klaudija Knezović s devet, Andrea Soldo sa sedam i Antonija Rotim sa šest pogodaka bile su glavna opasnost po gol Izviđača.

RK Izviđač Autotransport – HRK Katarina 29:28 (16:12)

ŽRK Izviđač: Martina Šumelj (9 obrana, 1 sedmerac), Gudelj (5 obrana), Matea Šumelj 3, Vrdoljak, Anđela Boras, Prskalo, Mišetić, Vuković 1, Nosić 4/2, Tambić 1, Marija Boras 11/4, Majstorović 8, Kraljević 1.
Trener: Kornelija Klinac

RK Katarina: Petrović (4 obrane), Šumanović, Jurić, Slišković, Pandžić 1, Soldo 7, Domić 1, M. Knezović 4, Rotim 6, K. Knezović 9/1, Arapović, Ćurić.
Trener: Kornelija Rajković.
Isključenja: Izviđač 8 minuta, Katarina 4 minuta.
Sedmerci: Izviđač 6/6, Katarina 2/1.

Izvidjac.com