TANJA KRALJEVIĆ: Bolje sutra mi biramo i potrudimo se zajedno da doista tako bude

Za početak, možete li se predstavit našim čitateljima?

Najjednostavnije rečeno, zovem se Tanja Kraljević i imam 25 godina. Za sebe mogu reći da sam ambiciozna i perspektivna osoba koja je spremna boriti se za pozitivne promijene u Širokom Brijegu. Po struci sam diplomirana novinarka i studij sam završila na Sveučilištu u Mostaru. Prošla sam kroz brojne edukacije i seminare po pitanju komunikologije, politologije, medijske pismenosti i slično.

Kako ste se odlučili politički aktivirati?

Vrlo jednostavno. Potaknula me činjenica općeg nezadovoljstva situacijom u kojoj se nalazimo, ponajviše mislim na nas mlade. Smatram da je ovo odlična prilika da svojim trudom i zalaganjem pokušam promijeniti stvari na bolje.

Što je po vama najveći problem mladih u Širokom Brijegu?

Najvećim problemom mladih smatram nemogućnost zaposlenja, neadekvatan rad ustanova koje bi im prilikom toga mogle pomoći. Nemogućnost edukacija i pripreme za poslovni svijet. Uvjeti u kojima se nalazimo i živimo bude frustracije i samim time izazivaju sveopću pasivnost kako prema i nadolazećim izborima i drugim poljima društvenog života.

Što biste izdvojili iz vašeg programa za ove izbore?

Smatram da su sve točke programa jednako važne te ih možete detaljnije pročitati na stranicama stranke, no, ja bih izdvojila prijedlog da se studentima koji tek započinju školovanje osigura novčana naknada, da se osigura što kvalitetnija zdravstvena zaštita građana, uređenja asfalta na lokalnim i nerazvrstanim cestama itd..

Kako komentirate trenutnu političku situaciju u Širokom Brijegu?

Po mom mišljenju Široki ima perspektivu i mogućnosti no stoji na jednom mjestu i tako godinama. Čvrsto sam uvjerena da je potrebno razbijanje jednoumlja, potrebni su mladi i vrijedni ljudi koji se ne boje „zasukati rukave“ i raditi na promjenama i ispuniti potencijal koji nas grad nudi.

Smatrate li da su mladi dovoljno zastupljeni u politici?

Svakako da ne. Ali evo, lista koalicije HSP DR. ANTE STARČEVIĆ BIH HSP BIH je većinski sačinjena od mladih, nadam se da će to i druge potaknuti na promijene mišljenja i stava.

Što očekujete od ovih izbora?

Nadam se da će širokobriježani otvoriti svoje vidike, izaći na izbore u što većem broju i donijeti prave odluke koje će promijeniti naše živote za idućih par godina.

I evo, za sami kraj, sto biste poručili biračima?

Nemojte prespavati 15.studenoga, nego se trgnite jer ono što zaokružite taj dan živjeti ćete sljedeće četiri godine. Bolje sutra mi biramo i potrudimo se zajedno da doista tako bude.

SirokiBrijeg.info