TAMAN NIKLO: Ulovili čovjeka dok je zaljevao travu, njega uhitili, a biljke odnjeli u postaju

LJUBUŠKI – Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH operativnim radom na terenu došli su do saznaja da se u mjestu Klobuk, općina Ljubuški nalazi nasad indijske konoplje, nakon čega se pristupilo pretrazi terena kojom je pronađeno osam stabljika koje svojim izgledom i mirisom asociraju na indijsku konoplju.

Dana 31.08.2017. godine u mjestu Klobuk, lokalitet Dabrnja, općina Ljubuški oko 18,30 sati policijski službenici Sektora kriminalističke policije lišili su slobode osobu A.R. (rođ.78) iz Klobuka, dok je zalijevao zelene stabljike koje svojim izgledom i mirisom asociraju na stabljike indijske konoplje.

Nakon lišenja slobode na licu mjesta izvršen je očevid od strane policijskih službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH i PU Ljubuški, a po završetku istog osam zelenih stabljika dužine preko dva metra, posječeno je i smješteno u prostorije MUP-a ŽZH.

Po lišenju slobode nad A.R. u prostorijama SKP MUP-a Ljubuški otvorena je kriminalistička obrada, a u idućem periodu bit će obavljena sva potrebita vještačenja izuzetih dokaza.

O svim poduzetim mjerama i radnjama izvješten je dežurni Županijski tužitelj ŽT Široki Brijeg a po kompletiranju predmeta bit će dostavljeno odgovarajuće izvješće ŽT Široki Brijeg, navodi se u priopćenju MUP-a ŽZH.

SirokiBrijeg.info