Svečanom sjednicom obilježen Dan općine Grude

GRUDE – U petak je svečanom sjednicom Općinskog vijeća Grude obilježen Dan općine. Prije same sjednice u Gorici, na grobu pokojnog predsjednika HR HB mr. Mate Bobana, te u parku kod Spomenika poginulim braniteljima, položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Svečana sjednica započela je himnom Lijepa naša u izvedbi članova Osnovne glazbene škole Grude i minutom šutnje poginulim hrvatskim braniteljima, hrabrim vitezovima koji su svoje živote ugradili u temelje hrvatske slobode, kao i za preminule načelnike općine Grude.

Brojni gosti iz političkog, društvenog i kulturnog života prisustvovali su svečanoj sjednici općine Grude. Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade ŽZH, Bariša Čolak, zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH, Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH i članica predsjedništva BiH, Predrag Kožul, zastupnik u Zastupničkom Domu PS BiH, Zora Dujmović, ministrica kulture i sporta FBiH, zatim načelnici susjednih općina i gradova, općina iz RH, izaslanstvo splitsko-dalmatinske županije i mnogi drugi.

Prigodnim govorom i pozdravima svečanu sjednicu OV Grude otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Draženko Vranješ. Vranješ je istaknuo kako je održano devet sjednica OV u ovom sazivu, a gotovo sve točke dnevnog reda bile su jednoglasvno usvojene. Ovim putem zahvalio je svim članovima vijeća na suradnji.

Načelnik Ljubo Grizelj na početku svog govora pozdravio je sve nazočne i čestitao svim žiteljima općine Grude ovaj dan. Grizelj je prikazao ono što je u općini Grude urađeno u godini koja je iza nas, ali nešto više i o planovima općinskog vodstva u razdbolju koje tek dolazi.

Dan općine Grude, Dan Županije Zapadnohercegovačke, Dan obljetnice utemeljenja HZ Herceg Bosne, ali i sjećanja na Grad heroja svih Hrvata – Dan sjećanja na žrtve Vukovara slavi se 18. studenog. Povodom toga, bivše učenice glazbene škole, grudske i imotske gimnazijalke, Matea Prlić, Mihaela Prlić i Nikolina Pejić, na naljepši mogući način pjesmom „Zemlja dide mog“ su odali počast svakoj hrvatskoj grudi.

S nekoliko prigodnih riječi svim nazočnima obratio se i Ivan Vukadin, načelnik općine Tomislavgrad koji je čestitao Dan općine Grude, Dan ŽZH i Dan Herceg Bosne.

Nekoliko prigodnih riječi poručio je Bariša Čolak. – Ovom prilikom čestitam grudskim poduzetnicima, gospodarstvenicima. Njih bi na poseban način izdvojio jer Grude su zapravo po tome posebno prepoznatljive. Oni su već po tome danas europski brend, u tom smislu upućujem velike čestitke gospodarstvu, koji iz dana u dan otvaraju nova radna mjesta i zapošljavaju nove i mlade kadrove, poručio je Čolak.

Gradonačelnik grada Slunja, grada prijatelja općine Grude, Jure Katić i ove godine sudjelovao je na svečanom obilježavanju Dana općine Grude. Svim nazočnima uputio je čestitke u svoje ime i u ime grada Slunja.

Na koncu svečanosti, načelnik Grizelj i predsjednik OV Vranješ dodijelili su javno priznanje, nagradu Općine Grude za 2017. godinu, poduzeću TP Drinovci. Za kraj svečane sjednice uslijedila je glazbena poslastica s pjesmom „Moja domovina“.

Više fotografija na Grude-online.info