Home Vijesti Crna kronika Sva trojica osumnjičena razbojnika automat kluba u Ljubuškom nalaze se u pritvoru

Sva trojica osumnjičena razbojnika automat kluba u Ljubuškom nalaze se u pritvoru

0
Sva trojica osumnjičena razbojnika automat kluba u Ljubuškom nalaze se u pritvoru

LJUBUŠKI – Osumnjičenicima Z.S., T.Ć. i I.R. stavlja se na teret da su 22.9.2017. godine u Ljubuškom, točnije u automat klubu, izvršili kazneno djelo Razbojništva uz prijetnju vatrenim oružjem, iz kojeg su i ispalili jedan hitac. Tom prilikom osumnjičenici su otuđili određeni iznos novca.

Nakon što je sudac za prijašnji postupak Županijskog suda u Širokom Brijegu odbio prijedlog da odredi pritvor osumnjičeniku T.Ć., Županijsko tužiteljstvo ŽZH uložilo je žalbu, koju je vijeće istog suda sastavljeno od trojice sudaca uvažilo i predmet vratilo sucu na ponovno odlučivanje.

U ponovljenom postupku sudac je odredio pritvor prema osumnjičeniku T.Ć. zbog bojazni utjecaja na sudionike, prikrivanje dokaza i ponavljanje kaznenog djela. Pritvor je određen u trajanju od najdulje mjesec dana od dana oduzimanja slobode.

Kako je za portala SirokiBrijeg.info potvrdio Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti ŽT ŽZH Široki Brijeg, osumnjičenici Z.S. i I.R. već su se nalazili u pritvoru. A s obzirom da je istjecao pritvor određen prema osumnjičeniku Z.S. tužiteljstvo je Vijeću Županijskog suda u Širokom Brijegu podnijelo prijedlog za produljenje pritvora za još 2 (dva) mjeseca. Vijeće je usvojilo prijedlog i produljilo pritvor prema osumnjičenom Z.S., zbog bojazni utjecaja na sudionike, prikrivanje dokaza i ponavljanje kaznenog djela.

SirokiBrijeg.info