Student “zakuhao” Širokom put za Ligu 6

ŠIROKI BRIJEG – Košarkaški Sveučilišnog košarkaškog kluba Student iz Mostara porazili su Široki 68:72 (22:14, 19:16, 7:20, 20:22) u dramatičnoj završnici na Pecari te su time došli na samo jednu pobjedu zaostatka za Širokim dva kola prije kraja Lige 12. Momčadi Damira Vujanovića ovo je bio prvi poraz na domaćem parketu.

Široki je dosta dobro ušao u susret te je na poluvrijeme otišao s +13. No, gosti se nisu predali te su treću četvrtinu pobijedili 20:7 vrativši se u potpunosti u susret.

U posljednjoj četvrtini niti jedna momčad nije uspjela ostvariti osjetniju prednost, a utakmica je riješena u posljednjim sekundama.

Student je pogodio za +2 sedam sekundi prije kraja, a nakon time-outa Široki nije uspio poentirati te su debitanti iz Mostara dvije sekunde prije kraja imali dva slobodna bacanja za potvrdu pobjede, a precizan je bio Rizvić.

Studente su do pobjede predvodili Ramo Rizvić s 23 koša, Ismet Sejfić s double-double učinkom (18 koševa i 11 skokova) te Dejan Marković sa 16 koševa (9 skokova).

Kod domaćih se ponovno istaknuo Krystopher Faber s double-double učinkom (17 koševa i 11 skokova), Andrija Ćorić s 15 te Juraj Segarić s 14 koševa (8 asistencija).

Jabuka.tv