Zapovjednik Stožera i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević sazvao je još jednu izvanredna sjednicu na kojoj je razmatrana situacija oko pandemije koronavirusa.

Na sjednici su bili prisutni predstavnici gradskih, javnih i hitnih službi.

U Širokom Brijegu registrirano je 35 slučajeva osoba pozitivnih na koronavirus, a trenutno se 306 osoba nalazi u samoizolaciji. Ovi podaci su zaključni s 9. travnja.

Još jednom se naglašava kako poštivanjem mjera koje su donijele nadležne službe možemo zaustaviti širenje zaraze. Budimo odgovorni i pridržavajmo se svih uputa.

Poštujmo socijalnu distancu u svakome trenutku. Apeliramo na ostanak u svojim domovima koliko je to moguće.

Također, naglašavamo kako su zabrane kretanja za osobe ispod 18 i iznad 65 godine i dalje na snazi. Zabranjena su okupljanja više od 10 osoba, a posebno naglašavamo zabranu izlaska djece i okupljanje na školskim igralištima.

Zbog velikog broja upita želimo pojasniti sljedeće:

Zapovijeda se zabrana kretanja građana na području HNŽ van mjesta prebivališta, s ciljem ograničavanja civilnog prometa između općina/gradova unutar HNŽ, glasi odluka Stožera civilne zaštite HNŽ.

Ova odluka se isključivo odnosi na građane s prebivalištem u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. S obzirom na probleme i informacije koje smo dobili s terena, naglašavamo još jednom kako se ova zapovijed odnosi na građane HNŽ-a. Takva informacija nam je potvrđena iz njihova Stožera.

Zbog prirode posla i drugih nepohodnih potreba naših sugrađana, želimo vas obavijestiti kako je dopušten ulazak u HNŽ. Propusnice nisu potrebne, a dozvole za kretanje u vrijeme policijskog sata i dalje vrijede.

Stožer civilne zaštite Grada Širokog Brijega