Stožer civilne zaštite Grada Širokog Brijega svakodnevno zasjeda kako bi analizirao i donosio pravovremene odluke.

Zapovjednik Stožera i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević sazvao je još jednu izvanredna sjednicu na kojoj je razmatrana situacija oko pandemije koronavirusa.

Na sjednici su bili prisutni predstavnici svih gradskih, javnih i hitnih službi.

U Širokom Brijegu registrirano je 14 slučajeva osoba pozitivnih na koronavirus.

Jučer je preminula prva zaražena osoba koronavirusom u Širokom Brijegu. Ovim putem Stožer civilne zaštite na čelu sa zapovjednikom i gradonačelnikom Mirom Kraljevićem upućuje iskrenu sućut obitelji.

U Širokom Brijegu je trenutno 228 osoba kojima je izdano rješenje o samoizolaciji.

Danas je spremljen jedan uzorak na testiranje i rezultat se očekuje do kraja dana.

Konstatirano je kako sve službe funkcioniraju i kako su spremne odgovoriti svim zahtjevima u predstojećem razdoblju.

Ukoliko bude potrebno izolatorij za osobe zaražene koronavirusom biti će spreman. Sve potrebne pripremne radnje se izvršavaju.

Još jednom se naglašava kako poštivanjem mjera koje su donijele nadležne službe možemo zaustaviti širenje zaraze.

Budimo odgovorni i pridržavajmo se svih uputa. Sve zapovijedi, naredbe i preporuke možete pratiti na stranicama Grada Širokog Brijega i Uprave civilne zaštite ŽZH.

Također, u koordinaciji svih nadležnih odlučeno je kako će osobe koje budu kršile samoizolaciju biti smještene u prinudnu samoizolaciju.

Kontakti s predsjednicima ili predstavnicima mjesnih zajednica s područja Širokog Brijega su uspostavljeni. Također, molimo predsjednike/predstavnike svih mjesnih zajednica da budu na raspolaganju svim nadležnim službama i Stožeru. Za bilo kakve potrebe možete se obratiti Stožeru kako bi ovu situaciju rješavali na najbolji mogući način.

Ovim putem Vas obavještavamo još jednom kako su volonteri Crvenog križa Široki Brijeg na raspolaganju svim starijim građanima Širokog Brijega.

Ukoliko Vam je potrebna bilo kakva pomoć kao što su odlazak po lijekove, kupovina životnih namirnica, plaćanje računa, molimo da nas pozovete na broj:

CRVENI KRIŽ ŠIROKI BRIJEG +387 39 703-288

Molimo Vas da potrebe za taj dan prijavite od 9 do 11 sati zbog radnog vremena, sve zahtjeve poslije 11 sati izvršit ćemo idući dan.

Stožer civilne zaštite Grada Širokog Brijega